Marieke van der Putten - Torvenslettens Titanium RS2
Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Finale © Digishots
Marieke van der Putten - Torvenslettens Titanium RS2 Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Finale © Digishots DigiShots

Marieke van der Putten tweede in Le Mans: “Hoe langer ik erover nadenk, hoe blijer ik word”

Dressuur

Marieke van der Putten is dit weekend met twee paarden in Le Mans. Amphitryon RS2 (v. Ampère) start ze vrijdagavond om 19:31 in de Lichte Tour en met Tørveslettens Titanium RS2 (v. Totilas) wist ze vrijdagmiddag al een tweede plaats op te eisen in de Grand Prix. Het verschil met Marlies van Baalen en Go Legend (v. Totilas), die op de derde plaats eindigden, was 0,37%

Advertisement

“Ik ben er super blij mee”, vertelt Marieke van der Putten na afloop van haar proef aan Hoefslag. “Toen ik de ring uitkwam wist ik in eerst instantie niet zo goed wat ik ervan moest vinden. De laatste paar keer slopen er wat foutjes in en nu was het foutloos. Maar ik voelde dat hij de baan best spannend vond, waardoor het niet zo makkelijk voelde als dat hij kan.”

Mooi beeld

De score van 73,348% bewijst dat die spanning aan de buitenkant niet te zien was. “Dat is ook wel een van de kwaliteiten van Titanium. Hij heeft een hele mooie houding en hij houdt zijn hals er heel makkelijk stil voor. Zijn oortjes staan er altijd mooi op en hij laat altijd een mooi, makkelijk en correct beeld zien.”

Van der Putten is tevreden over de eerste en laatste piaffe en passage, het uitstrekken en de series. “Hoe langer ik over de proef nadenk, hoe blijer ik er mee ben!”

Eerste keer internationaal

“Titanium heeft veel natuurlijke aanleg voor de piaffe en passage. Ik voel dat hij zichzelf daar soms nog in moet vinden, maar dat mag ook. Hij liep in oktober vorig jaar pas zijn eerste internationale Grand Prix. Dit is dus de tweede internationale wedstrijd én de eerste keer in het buitenland.”

Marlies van Baalen eindigde met Go Legend op de derde plaats met 72,978%. Thamar Zweistra en Hexagon’s Ich Weiss eindigden zesde en Tommie Visser wist met Genisis Begijhoeve met de achtste plaats ook binnen de top 10 te eindigen.

Morgen staat de Grand Prix kür op het progamma en zondag rijden ze de special.

Klik hier voor de uitslag

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots