Saskia Maertens - Legend of Loxley
Gothenburg Horse Show 2020
© Digishots
Saskia Maertens - Legend of Loxley Gothenburg Horse Show 2020 © Digishots Leanjo de Koster

Saskia Maertens over 70+% in Randbøl: “Ik heb hem nog nooit zo meegemaakt”

Dressuur

Na anderhalf jaar niet gestart te hebben verscheen Saskia Maertens afgelopen week weer in de internationale ring met haar Legend of Loxley (v. Lord Loxley I). Ze reisden af naar de accommodatie van Blue Hors in Randbøl, Denemarken.

Advertisement

“Het was best spannend, om na zo’n pauze weer de ring binnen te rijden”, vertelt Saskia Maertens. “In de coronaperiode heeft Loxley het een beetje rustig gehad en hebben we ons volledig op de ontspanning gefocust. Ik heb hem een paar keer nationaal gestart en afgelopen week werd al snel duidelijk dat we goed bezig zijn. Je slaat in de trainingen namelijk een weg in, waarvan later pas blijkt of dat de goede was.”

Relaxt rond stappen

Woensdagmiddag arriveerde Maertens in Denemarken en ’s avonds konden ze gelijk de baan verkennen. “Die avond konden we vanaf het begin relaxt de baan rond stappen. Dat was eerder echt niet mogelijk. Ik wist toen al dat er iets veranderd was en dat gaf een heerlijk gevoel.”

Vrijdag reden ze de eerste proef. Ik heb me de afgelopen tijd zó op de ontspanning gestort, dat de punten me niet uitmaakten. Voor een Grand Prix proef hadden we vrijdag iets te weinig pit. Dat merkte ik al bij het losrijden, maar ik wilde hem op dat moment niet scherper maken. Ik wilde alles behalve terug naar de spanning waar we vandaan kwamen. In de proef ging het fout in de series, terwijl dat normaal zijn hoogtepunten zijn. Ook de pirouette had mooier gekund. Het zijn dure fouten, maar de laatste lijn piaffe en passage was weer erg sterk.”

Ander paard

Voor de kür op zaterdag reed Maertens iets korter los en zette Legend of Loxley iets meer ‘aan’. Dit resulteerde in een hele mooie score van 70.660% en de vierde plaats.

“Ik ben ontzettend blij. Ik heb hem natuurlijk al een tijdje, maar het leek echt of ik een ander paard bij me had. Wat hij daar heeft laten zien, heb ik nooit eerder met hem meegemaakt. Natuurlijk kan het allemaal nog beter, maar we zitten op de goede weg.”

Vakantie

Zondagmiddag kwam Maertens thuis. “Loxley is nog even de wei op geweest en ik heb nog wat paarden kunnen doen. Hij krijgt nu een week vakantie en daarna gaan we verder met waar we mee bezig waren.”

“De wereldbekerwedstrijden zijn natuurlijk ontzettend gaaf om te rijden. Maar of ik dit jaar die kans krijg weet ik niet. Er zijn heel veel goede Nederlanders op dit moment.”

Bron: Hoefslag /  Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots