Manouk Zuiderent - Sintel’s Dollarboy
Exloo 2020
© DigiShots
Manouk Zuiderent - Sintel’s Dollarboy Exloo 2020 © DigiShots DigiShots

Manouk Zuiderent naar ruim 72% en 71% in Le Mans: “Blij met mijn pony’s”

Dressuur

Vandaag kwam Manouk Zuiderent aan de start in de Children rubriek op CDI Le mans en dat deed ze niet zonder succes. Met Dollar Boy S-G (v. Don’t Worry) reed ze naar een derde plek met 72,55% en met Haston be Happy (v. FS Harry Potter) was 71,86% goed voor de vijfde plek. 

Advertisement

Persoonlijk record

Manouk vertelt: “Met Dollar heb ik een goede proef kunnen rijden. Hij liep super fijn, maar als ik dan toch een beetje kritisch kijk ligt er nog wel een verbeterpunt bij mijzelf. Ik mocht mijn onderbenen wat stiller houden in de proef, dus daar ga ik nu hard aan werken. We kregen 76 procent voor de kwaliteit, wat een persoonlijk record is voor ons. Voor de technische score kregen we 69,11%.”

Actiever

“Happy deed ook goed zijn best vandaag. De technische score kwam uit op 68,21% en voor de kwaliteit kregen we 75,50%. We reden een fijn proefje, maar hij mocht wat actiever in de proef. Dat is iets waar we in de training al hard aan werken, maar ik hoop het op wedstrijd ook voor elkaar te krijgen. Voor de rest was ik heel blij hoe het ging, eigenlijk met allebei de pony’s.”

Sport en school

“Mijn moeder en tante zijn eigenaar van Manege Sintels in Breda, dus we hebben heel wat paarden staan. Op het moment heb ik er zes staan die ik rijd. Gelukkig zit ik op een hele fijne school die rekening houdt met mijn sport. Ik maak mijn huiswerk op school en dan ben ik om 16.45 uit. Meestal rijd ik vier paarden op een dag en als ik niet naar school hoef rijd ik er zes. Ik ben ook heel blij dat ik een moeder heb die me vaak hierbij helpt.”

Junioren

“Mijn focus ligt op het moment wel op Happy en Dollar. Happy is een heel allround pony. Hij vindt het ook leuk om te springen, dus dat doen we ook regelmatig. Daarnaast rijd ik nog met een paard in het L2, een ander paard in het Z1 en ik ben bezig met het opleiden van twee jonge pony’s. De twee paarden zijn nog niet helemaal klaar om bij de Children te lopen en dit is mijn laatste jaar in deze rubriek, dus ik hoop ze straks mee te kunnen nemen bij de junioren. Dit jaar wil ik heel graag nog mooie internationale wedstrijden rijden met mijn pony’s en daarna zou ik ook graag willen kijken of ik met Dollar bij de junioren kan starten. Dat zou heel gaaf zijn als dat lukt!” sluit Manouk gedreven af. 

Bron: De Hoefslag