Parel van Rooijen en My Style
Parel van Rooijen en My Style Foto: Denise van der Plas

Parel van Rooijen: “Zijn instelling gaat hem echt helpen in de toekomst!”

Dressuur

Na 2,5 jaar niet in de ring te zijn verschenen, reed Parel van Rooijen afgelopen weekend haar wedstrijddebuut met de vijfjarige My Style (v. In Style) in de klasse M1. 

Advertisement

Goede klik

“Mede door corona ben ik zo lang niet in de ring verschenen. Ik had ook niet echt de juiste paarden staan. Alle paarden die ik had, was ik nog aan het opleiden. Nu heb ik er wel weer een paar op stal staan, zowel van mezelf als van klanten, zo ook My Style! Hij staat nu een klein half jaartje bij mij in training om rustig de basis van de dressuur aan te leren. Dat gaat heel goed en ik heb een hele leuke klik met hem, dus ik we dachten laten we het gewoon eens proberen!”, vertelt Parel.

Spanning

“Dit was My Style’s allereerste wedstrijd ooit, dus het was wel heel leuk om dat samen te mogen doen. We zijn vrijdag en zaterdag bij ons op stal gestart op het Amalia Concours. Dit vonden we wel ideaal voor de eerste keer! Zo had hij alleen de spanning van de wedstrijd zelf, en niet ook nog van een ander terrein. Het is best een groot concours, dus er was veel te zien en veel drukte. Vrijdag ging de eerste proef echt super goed! Ik kon My Style precies zo rijden als normaal. De tweede proef had hij helaas veel meer spanning, waardoor we veel punten lieten liggen. Zaterdag vond hij het toch wel een stuk spannender. Ik denk dat hij vrijdag een beetje overdonderd was en daarom zaterdag pas die spanning uitte. Dat is ook wel normaal natuurlijk, hij mist gewoon nog ervaring!” De combinatie behaalde vrijdag scores van 67,50% en 59,00%, en zaterdag van 61,67% en 62,00%. 

“Heel erg vooruit gegaan”

“My Style heeft een heel leuk karakter. Toen hij bij mij kwam, was het eigenlijk niet echt een bijzonder paard. Hij liep wat stugger en was geen geweldige beweger, maar hij is heel trainbaar, dus hij is de afgelopen maanden echt heel erg vooruit gegaan. Hij heeft een enorme wil om het goed te doen, waardoor je heel snel vooruit kunt gaan. Andere paarden zijn van nature misschien getalenteerder, maar die hebben dan weer niet de wil om er zo hard voor te werken. Ik denk wel dat deze instelling hem heel erg gaat helpen de toekomst! Hij geeft het ook wel aan als hij iets moeilijk vindt hoor, het is totaal geen slome, hij heeft echt karakter!”

Ontwikkelen

“We hebben het met de eigenaar, Elma van Boxel, besproken en hun dochter Isis wil er op den duur ook wedstrijden mee gaan rijden, dus die ga ik de komende tijd begeleiden. Ik denk dat My Style en ik zelf ook nog wel van start zullen gaan, maar dat hangt er een beetje vanaf hoe hij zich ontwikkelt. Als er leuke wedstrijden in de buurt zijn, zouden we het wel leuk vinden om die mee te rijden zodat hij zich daarin verder kan ontwikkelen. Hij is pas vijf, dus volgend jaar kunnen we misschien wel eens een Z-proefje starten!”, sluit Parel af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Denise van der Plas