Diede Heuvelman met Centannial Lorenzo en Carlijn Heuvelman met Little King
Diede Heuvelman met Centannial Lorenzo en Carlijn Heuvelman met Little King Foto: Privébezit

Kim Leduc: “Beide pony’s geven ons zo veel plezier”

Dressuur

Zaterdag reden Diede en Carlijn Heuvelman met hun pony’s naar mooie scores. De twee zusjes gingen in Boxtel van start met hun Centannial Lorenzo (v. Friars Superman) en Little King (v. Happyfeet’s Mr. Humphrey). 

Advertisement

“Echt een wedstrijdpony”

De elfjarige Diede ging in de klasse AB/M1 van start met haar vijtienjarige Centannial Lorenzo. Daar behaalden ze een mooie score van 68%, wat goed was voor de eerste plaats. Diede rijdt Lorenzo nu drie jaar. “Ik vind dat ze zaterdag echt een nette, secure proef hebben neergezet. Alles was netjes afgewerkt. We waren eigenlijk wel heel erg blij met wat ze lieten zien! De contragalop werd met 8’en beoordeeld en de middendraf zag er ook heel erg goed uit! Lorenzo is echt een wedstrijdpony. Hij heeft geen stoer karakter en is eerder een beetje voorzichtig, maar doet wel altijd mega goed zijn best voor Diede!”, vertelt Kim, de moeder van Diede en Carlijn. 

“Nu is het mijn beurt”

De achtjarige Carlijn reed gisteren haar allereerste selectie met de zesjarige Little King in de klasse AB/B. Met 67% behaalde de combinatie de derde plaats. “We hebben King echt gekocht voor Carlijn. Zij heeft er wel een paar bixiewedstrijdjes mee gereden, maar we hebben hem afgelopen winterseizoen met Diede meegenomen, zodat hij alvast wat ervaring op kon doen, omdat hij dat nog niet had. Zij wonnen met z’n tweeën eigenlijk alles. Nu was Carlijn eraan toe. Ze zei nog “Nu mag Diede niet meer op mijn pony. Nu is het mijn beurt!”, lacht Kim. 

Keurig gereden

“De bixies waren heel leuk, maar je ziet dat, nu ze deze stap heeft gemaakt, ze er echt naar toe gaat werken om dit voor elkaar te krijgen. Dat is wel echt heel erg leuk! Met haar proef van zaterdag waren we ook heel erg blij! Het was pas de tweede keer dat ze echt een proefje reden op een buitenaccommodatie, dus dat was best wel een beetje spannend, zo’n nieuwe omgeving. Voordat ze begonnen gaf King nog even een hoge bok, maar dat zat Carlijn goed uit. Daarna heeft ze echt keurig gereden! Ook King is echt een wedstrijdpony. Hij doet altijd goed zijn best, maar is best wel een stoere pony, in tegenstelling tot Lorenzo. King moet nog iets meer bovenin blijven lopen in de proef, maar Carlijn is nog maar klein van stuk, dus dat is nu nog een beetje moeilijk.”

Afscheid nemen

“Carlijn gaat nu verder met de selecties en het is natuurlijk hartstikke leuk dat het de eerste keer zo goed gegaan is! Ze zou het ook leuk vinden om straks een keer een parcours te springen, want dat kan King ook heel erg goed! Ze missen beide wel nog wat ervaring, maar daardoor kunnen ze daarin dus wel samen groeien. Diede is nu elf, dus voor haar aan we wel op zoek naar een D-pony. Die zoektocht is een beetje moeilijk. We kunnen nog niet echt vinden waar we naar op zoek zijn. Het was in eerste instantie de bedoeling dat we Lorenzo dan voor Carlijn zouden houden, maar King past haar eigenlijk ook wel heel erg goed. We weten nog niet zo goed wat we met hem gaan doen. Als het aan de meiden ligt, blijven alle pony’s, maar zo werkt het natuurlijk niet. Die pony’s geven ons zo veel plezier en ik ben met beide heel erg blij. Het zal dus wel zeer doen om daar afscheid van te moeten nemen”, sluit Kim af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Privébezit Kim Leduc