Indoor Drachten 2016
© DigiShots
Indoor Drachten 2016 © DigiShots DigiShots

Dressuurwedstrijd voor bijzondere rassen op Springflower Stables

Dressuur

Op 29 mei gaat er een bonte verzameling aan paarden op dressuurwedstrijd in Hulten (NB). Alle rassen die normaal de vreemde eenden op wedstrijd zijn, rijden mee. Denk bijvoorbeeld aan de Lusitano’s, Haflingers, Arabieren, Fjorden, Friezen en ga zo maar door. De klassen lopen t/m Zware Tour, want ze zijn van alle markten thuis! 

Advertisement

Krachten bundelen

Sara Ouwehand is initiatiefneemster van deze wedstrijd. “Het is niet altijd makkelijk om, in mijn geval, met een Haflinger te starten. Dat hoeft ook niet. Alleen is het wel fijn om soms de krachten te bundelen. En het is natuurlijk fantastisch dat mijn rijvereniging Prins Bernhard dit ondersteunt! Dus voor deze wedstrijd ben ik op zoek naar collega – vreemde - eenden”, lacht ze.”

“Iedereen heeft er recht op”

De locatie Springflower Stables opende recent haar deuren. “Iedereen heeft recht op een eerlijke sportbeleving”, legt eigenaresse Sabina Verhoeven uit. “Als je het goed doet, krijg je gewoon je punten. En anders krijg je opbouwende kritiek. Maar ik kan me voorstellen dit niet zo makkelijk is als je een paard met andere bewegingen hebt. Daarom steun ik dit initiatief ook van harte en sponsor ik de dagkampioen.” 

Jury’s

Maar niet alleen de combinaties worden hartelijk ontvangen. Ook de juryleden krijgen een spotlight; “De andere kant is ook waar. Het is natuurlijk super makkelijk geroepen dat de jury geen punten wilde geven. Alleen, is dat wel zo? Hoe is het nu écht, om zo’n anders bewegend paard te jureren? Volgens mij is dat voor de jury’s ook niet makkelijk. Daarover worden ze dus geïnterviewd!”, geeft Sara aan. 

Inschrijven kan hier via mijn KNHS. Omdat het een eerste editie is, zijn de plaatsen beperkt, dus wees er snel bij!

Foto: DigiShots