Miranda Rongen - Kir Royaal O
KNHS Indoorkampioenschappen 2022
© Digishots
Miranda Rongen - Kir Royaal O KNHS Indoorkampioenschappen 2022 © Digishots digishots

Miranda Rongen over kampioenstitel: “Kroon op het werk”

Dressuur

Miranda Rongen wist zondag de kampioenstitel in de klasse Z1 op haar naam te schrijven. Ze reed haar Desperado-nakomeling Kir Royaal O naar een unanieme overwinning met 70,98%. 

Advertisement

Strakke proef

Miranda moest al als twaalfde combinatie de ring in met haar elegante merrie. “Het was spannend. Na onze proef was het een hele lange zit en was het afwachten wat de rest zou doen. De hoofdjury was erg enthousiast, ze had enorm genoten van onze proef. Ik vind het wel leuk dat de jury zo enthousiast is en overeen komt met mijn gevoel. Het was een strakke proef zonder fouten, daar ging ik voor. Ik wilde proberen een nette proef neer te zetten en dat lukte. We kregen redelijk hoge punten en daar ging niemand overheen.”

Negens

De combinatie liet geen punten liggen. “Het is een proef waarbij veel oefeningen op de middenlijn gereden moeten worden. Ik had daar thuis hard op geoefend en voor het binnenkomen kregen we meteen al een negen. De appuyementen in draf gingen ook heel goed en daar kregen we ook een negen voor. Alle zijgangen liggen haar wel, ze blijft goed in de takt en ruim scharend. Ze heeft eigenlijk geen minpunten. In de proef zit een lang stuk met staponderdelen. Eerst de keertwendigen, daarna de uitgestrekte stap en daarna halthouden met achterwaarts. Ze stond mooi vierkant en met een 8,5 scoorden we daar ook op.”

Overstap

“Ik denk dat ik het Z2 over sla en direct door ga naar het ZZ-Licht. Het is nog even kijken hoe het met de vliegende wissels gaat. Die heb ik al even niet meer geoefend. De pirouettes doet ze ook heel goed en dan kan ik net zo goed ZZ-Licht gaan rijden. Ik zou graag onze titel willen verdedigen”, vertelt ze ambitieus. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan. 

Foto: Digishots