Lynne Maas - Eastpoint
Subtop De Meern 2021
© Digishots
Lynne Maas - Eastpoint Subtop De Meern 2021 © Digishots Leanjo de Koster

PR bij comeback Lynne Maas en Eastpoint: “Je voelt dat het allemaal nóg beter kan”

Dressuur

19 november beviel Lynne Maas van haar dochter Logann Lynn en gisteren maakte ze haar comeback in de dressuurring. Ze won met Eastpoint (v. Westpoint) de Grand Prix in Someren met 74,275%.

Advertisement

“Voor mijn zwangerschap gingen de scores al omhoog, maar het is wel kicken om dat na onze wedstrijdpauze ook zo door te kunnen zetten. Hij was super scherp en heel erg licht, zo fijn! Ik vond het bijna eng tijdens het losrijden, omdat ik dacht dat ik mezelf misschien tegen zou komen in de ring. Dat ik te makkelijk had gedacht in het losrijden”, vertelt Lynne Maas.

“Het voelde echt heel goed”

“Maar ik ben van tevoren bij Anky geweest en ik had haar feedback scherp in mijn geheugen zitten. Ik dacht: ‘Blijven schakelen. Blijven voelen. Houd hem bezig.’ Het voelde gewoon echt heel goed en hij gaf zóveel energie als ik met mijn been kwam! We reden de ring binnen en de eerste uitgestrekte draf was super. Daar kregen we een 9 voor. Toen wist ik dat mijn gevoel klopte.”

CDI Lier

Maas gaf zich een poosje terug op voor de internationale wedstrijd in Lier van volgende week. Naast Eastpoint  zat ze ook met Electra (v. Jazz) in het kader. Maar door de wijzigingen in de kadercriteria die vanaf 1 januari in zijn gegaan, zit ze daar nu met beide niet meer in. “Een tijd na mijn inschrijving zag ik dat de inschrijvingen bij anderen definitief was, maar die van mij niet. Dat kwam omdat ik sinds mei geen wedstrijden meer gereden had. Ik begrijp dat je moet laten zien dat je in vorm bent, maar we hadden een stijgende lijn te pakken en die was ik aan het voortzetten. Ik baalde er dus ontzettend van dat ik niet mocht starten in Lier. Ik heb Anky gebeld met de vraag om even mee te kijken. Dus zogezegd zo gedaan, ik ging naar haar toe. We hebben de puntjes op de i gezet en Anky was erg enthousiast. Volgens haar waren we er helemaal klaar voor.”

Storm

“Ik besloot me daarom in te schrijven voor Someren op 19 februari, de dag na de storm. Ik had de organisatie gemaild met de vraag of ik nog mee kon doen en ze zetten me op de lijst. Someren is anderhalf uur rijden, maar ik was zó gedreven. Ik wilde er echt voor gaan. Toen we daar zaterdag aankwamen bleek dat de wedstrijd was afgelast. Het dak was van de manege gewaaid en omdat ik er later bij was gekomen, waren ze me vergeten af te bellen. Daar stond ik dan, in mijn witte broek, met mijn haren in een knot en een schoon en ingevlochten paard.”

Maas overwoog nog om door te rijden naar een wedstrijd in Zeeland, maar dat was tijd technisch niet meer haalbaar. “We zijn uiteindelijk naar Pijnacker gegaan om te trainen. Ik heb daar alsnog mijn proef gereden, in mijn witte broek en met een ingevlochten paard.”

Opnieuw naar Someren

Maas had dus nog altijd geen wedstrijd gereden en mailde daarom naar Utrecht, voor de wedstrijd van dit weekend. Ze werd op de wachtlijst gezet en nam daarna opnieuw contact op met Someren. Daar kon ze nog meedoen.

“Ik longeer Eastpoint de ochtend voor een wedstrijd altijd, anders is hij te fris. Hij kan dan nogal jolig zijn. Ik was heel blij dat ik dat ook donderdag heb gedaan, want toen hij van de wagen kwam waaide zijn deken al over zijn hoofd, de mestboys vielen om en voordat ik bij het losrijden was waren we al doorweekt van de regen.”

zevens kunnen achten of hoger worden

“Ondanks dat de andere paarden druk waren gaf hij er helemaal niks om. Hij voelde zó goed aan! We hadden geen dingen die niet goed gingen, maar je merkt dat het allemaal nóg beter kan. De zevens kunnen allemaal achten of hoger worden en dat voelt waanzinnig.”

Ondertussen nam Maas contact op met de bondscoach, Alex van Silfhout. Hij gaf aan dat als er iemand uit zou vallen in Lier, ze alsnog zou mogen starten. Later werd haar inschrijving goedgekeurd. Lynne Maas en Eastpoint gaan volgend weekend dus van start op de internationale wedstrijd in Lier.

Focus op special

“Ik ga voor de special, niet voor de kür. We zijn bezig met een kür speciaal voor hem en daar wacht ik liever op. Ik wil hem de komende maanden weer internationaal meenemen en het NK rijden. Maar het belangrijkst is dat we die stijgende lijn doorzetten. Dan gaat de score nog verder omhoog en dan kunnen we hele gave dingen laten zien.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots