Benen
Aachen Dressage Days 2018
© DigiShots
Benen Aachen Dressage Days 2018 © DigiShots DigiShots

KNHS past nieuwe kadercriteria aan na veel ophef

Dressuur

De KNHS heeft vandaag naar buiten gebracht dat de nieuwe kadercriteria voor de dressuur, die vorige maand bekend werden gemaakt, zijn aangepast. Midden januari kwam de KNHS met de nieuwe criteria om aansluiting bij de hoge standaard te houden. Er was veel kritiek op de nieuwe criteria en daarom is er een petitie gestart. Het artikel over de petitie is hier te lezen. De KNHS laat nu weten een aantal aanpassingen te hebben gedaan aan de criteria, naar aanleiding van de vele verzoeken. De aangepaste kadercriteria gelden met terugwerkende kracht per 1 januari 2022.

Advertisement

Scores

De percentages voor de kaders, die allemaal (behalve bij de pony’s) met 1% verhoogd zijn, blijven gelden.

Senioren

Bij de senioren is er een kleine verandering in de criteria. Combinaties kunnen ook op het NK en tijdens de nationale Grand Prix op het CHIO in Rotterdam scores behalen die tellen als ‘CDI’ kaderscore voor zowel Olympisch als B-kader.

Jeugd

De grootste aanpassing is gedaan in de jeugdklasses. In de U25, Young Riders, Junioren, Children en pony’s hoeven de kaderscores niet meer op 3 CDI’s gereden te worden. Voor het A-kader geldt dat de scores behaald moeten worden op 2 CDI’s en 1 kadervormingswedstrijd. Voor het B-kader is dit op 1 CDI en 2 kadervormingswedstrijden. Voor het A-kader U25, Young Riders, Junioren dient er één kaderscore gereden te worden op een buitenlandse CDI.  

Bron: KNHS