Dressuur

The Netherlands winners Nations Cup. Hans Peter Minderhoud-Emmelie Scholtens-Madeleine Witte Vrees-Edward Gal CHIO Rotterdam 2018 © DigiShots
  • aangepast 29 juni 2021 19:54

KNHS komt met 'Wedstrijden Kadervorming en Uitzending'

Vanaf 1 januari gaat de KNHS werken met zogenaamde '˜Wedstrijden Kadervorming en Uitzending' voor de dressuurruiters. Een systeem dat bij moet dragen aan het verder versterken van deze discipline. Daarnaast worden de kadernormen voor de senioren iets verhoogd.

Uitzending FEI-wedstrijden

De huidige nationale wedstrijden voor kadervorming kunnen door de verdere professionalisering van de sport wat aanpassingen gebruiken. Daarnaast zullen de Wedstrijden Kadervorming en Uitzending (K & U) een tweede belangrijke functie krijgen, ze worden van invloed op uitzending naar FEI wedstrijden (CDI's). De K & U wedstrijden zullen eens per maand verreden worden. Daarmee wordt een verdere versplintering van de kadervormingswedstrijden tegen gegaan. Doordat de wedstrijden op representatieve evenementen en accommodaties worden georganiseerd, krijgen zowel de bondscoaches als deelnemers een realistisch beeld van de prestaties van de combinaties. De K & U wedstrijden zijn er voor zowel de senioren, young riders, junioren, children en pony's.

Planning eerste half jaar

Voor het eerste deel van het komende jaar zijn er al K & U wedstrijden gepland: 11 en 12 januari 2020 Tolbert; 22 en 23 februari 2020 De Meern/Utrecht; 21 en 22 maart 2020 Schijndel; 25 - (26) april 2020 Geesteren; 9 en 10 mei 2020 Oud-Beijerland; 27 en 28 juni 2020 Exloo; 7-12 juli 2020 Nieuw & Sint Joosland.

Kadernormen senioren omhoog

Voor de senioren gaan per 1 januari de kadernormen omhoog. Voor opname en herkwalificatie in het Olympisch kader dient een combinatie in een cyclus van 9 maanden op minimaal 3 wedstrijden een score van 73% (eerder 71%) of hoger te behalen in de Grand Prix, waarvan minimaal twee op een CDI 3* of hoger.

B-kader eisen

Voor opname en herkwalificatie in het B-kader dient de combinatie in een cyclus van 9 maanden op minimaal 3 wedstrijden een score van 70,5% (eerder 69%) of hoger te behalen in de Grand Prix, waarvan minimaal twee op een CDI 3* of hoger. Voor opname in de jeugdkaders verandert niets.

Voorwaarde deelname FEI

Voor de senioren geldt dat een combinatie twee keer minimaal 65% heeft behaald in een periode van zes maanden in de Grand Prix en/of Grand Prix Special op een 'wedstrijd kadervorming en uitzending'. Voor de U25 geldt hetzelfde, maar dan in de Grand Prix U25. Young riders, junioren, children en pony-combinaties dienen minimaal twee keer 63% te halen in de landen- en of of individuele proef op een 'wedstrijd kadervorming en uitzending'. Bron: De Hoefslag/ KNHS

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties