Dressuurring © DigiShots
Dressuurring © DigiShots Leanjo de Koster

KNHS-leden starten petitie: ‘Vijf voor twaalf om actie te ondernemen”

Algemeen

Een groep KNHS-leden is een petitie gestart omtrent de besluitvorming van de kadervorming van de verschillende jeugdrubrieken. Met deze petitie hopen ze dat de KNHS de zich opnieuw over de besluiten buigt.

Advertisement

Onrust

“De door de KNHS in januari dit jaar genomen besluiten hebben binnen de Nederlandse dressuursport en haar belanghebbenden tot grote onrust en onvrede geleid”, staat er in de petitie. “Wij, ruiters, amazones, trainers, juryleden, ouders en eigenaren verzoeken de KNHS nadrukkelijk om onverwijld de navolgende beslissingen te nemen en uit te doen voeren met betrekking tot de jeugdrubrieken Junioren, Young Riders en U25:
A. Het besluit tot afschaffing van de nationale kaderwedstrijden in te trekken.
B. Het besluit kadervorming slechts nog via CDI’s te laten plaatshebben, in te trekken.
C. Duidelijke criteria vast te stellen voor de uitzending van combinaties naar de CDI’s, EK’s en CDI landen wedstrijden.
D. Het invoeren van een selectiecommissie van minimaal drie gelijk stemgerechtigde leden binnen de KNHS welke onder toepassing van sub C de keuzes zal maken en motiveren.
E. Het definiëren van de taken en verantwoordelijkheden van de bondscoaches met vastlegging van integriteits-eisen en preventie van “conflict of intrest” situaties.

Klik hier om de petitie te ondertekenen.

Bron: Petitie

Foto: Digishots