Hennie Roffel & Sacramento
Hennie Roffel & Sacramento Digishots

Hennie Roffel: “Ik ga Sacramento zeker missen”

Dressuur

Het Lichte Tour-paard Sacramento (v. Sir Donnerhall) is verkocht naar Amerika. Hij werd uitgebracht door Hennie Roffel. “Het doet me veel dat hij weg gaat. We hadden een speciale band opgebouwd met elkaar”, vertelt ze.

Advertisement

NK Dressuur

De zwarte ruin kwam anderhalf jaar geleden op stal bij Hennie. Ze vertelt “Hij liep toen op Z-niveau met zijn eigenaresse. Ik ben hem gaan opleiden en we zijn begonnen in het Z2. Daarna zijn we ZZ-Licht gaan rijden en werden we reservekampioen en vijftiende op het NK. Vervolgens hebben we de overstap gemaakt naar de Lichte Tour. Daar heb ik hem twee keer in gestart.”

Amerika

“Deze klant kwam al vrij snel over naar Nederland om hem te proberen. Hij was meteen gek van hem. Hij heeft nog andere paarden geprobeerd maar Sacramento bleef wel hangen. Het ging heel erg snel, hij kwam dinsdag rijden, ging woensdag andere paarden proberen en woensdagavond kregen we telefoon, hij is verkocht. Donderdag zijn we gaan keuren en toen was de verkoop rond. Hij gaat op 6 januari vliegen van Luxemburg naar Amerika”, vertelt Hennie.

Veelzijdig

De nieuwe eigenaar is 74 jaar oud. “Het ging tijdens het proefrijden super goed. Hij kon er zo mee weg rijden. Zo’n klik had hij nog niet eerder meegemaakt. In Amerika kwam hij uit in de disciplines dressuur, springen en eventing. Hij heeft een ouder paard maar die kan niet meer regelmatig getraind worden. Daarom wilde hij er graag nog een paard bij, zolang hij nog kan rijden. Sacramento komt op een paarden walhalla terecht en dat gun ik hem natuurlijk!”

Lichte Tour

“Ik zou wel tien van zulke paarden willen opleiden. Sacramento is super lief in de omgang en ik had echt wel een band met hem. Hij is knap en gedraagt zich iedere dag hetzelfde. We hebben niet veel wedstrijden gereden maar de keren dat we gingen was het altijd goed. De laatste keer hadden we bijna 65% in de Lichte Tour. Ik ben heel erg blij met hoe hij het gedaan heeft bij mij. Ik zal hem zeker gaan missen, ik werd altijd erg blij van hem met rijden!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots