Kim Noordijk en D'Joep
Kim Noordijk en D'Joep Digishots

Subtop | Kim Noordijk: “D’Joep gaat nog steeds enorm vooruit”

Dressuur

Kim Noordijk won met haar zwarte hengst D’Joep (v. Desperado) de Lichte Tour-rubriek op de K&U wedstrijd in Nieuw en Sint Joosland. De Prix St. Georges werd beloond met 71,7%.

Advertisement

Voorbereiding

In eerste instantie was de wedstrijd ook uitgeschreven als selectiemoment voor Jumping Amsterdam. “Doordat we weer in lockdown gingen werd alles afgelast. Als je aan kunt tonen dat je een professional bent, door middel van een uittreksel van de Kamer van Koophandel of een status, mag je meerijden op deze wedstrijden. Onze voorbereiding was een beetje rommeling en helaas was het ook geen selectie meer voor Amsterdam, omdat deze is afgelast.”

Hoge cijfers

“Joep stond er thuis al super fijn aan en vorige week heb ik nog heel fijn kunnen lessen bij Emmelie Scholtens. Ik ging met een goed gevoel naar de wedstrijd. Joep gaat nog steeds enorm vooruit. Tijdens het losrijden stond hij er al goed aan en het goed in de proef was heel fijn. Ik was blij dat de juryleden en ik op dezelfde lijn zaten. De galoptour sprong er deze keer echt uit. We kregen 8’en voor de series en appuyementen in zowel draf als galop. De zijgangen zijn echt een hoogtepunt bij hem”, vertelt ze.

Internationaal

De juryleden schreven ‘hele mooie combinatie, veel harmonie en een fijne proef om naar te kijken.’ Kim vertelt “Dat is altijd leuk om terug te krijgen. We kunnen nu niet heel veel qua wedstrijden. Het is nog even afwachten of het NK Dressuur door gaat voor de subtop. Ik zou daar heel graag willen starten in de Lichte Tour. Komend jaar zie ik als leerjaar voor ons en we gaan veel kilometers maken. Misschien kunnen we ook een paar leuke internationale wedstrijden gaan rijden.”

Stap voor stap

“Ik ben hem zachtjes aan het klaarmaken voor de Grand Prix. We doen het stap voor stap. Hij heeft er veel talent voor en dat is dan ook de valkuil, dat je niet te snel wilt gaan. Ik neem het werk af en toe spelenderwijs mee en dat doet hij met veel gemak. Ik train al sinds zijn derde bij Emmelie en we groeien er nu samen in. Het is echt leuk dat je samen zo naar de top kan gaan. We blijven doortrainen en nemen tussendoor een paar leuke wedstrijden mee”, vertelt ze enthousiast.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots