Elisabeth Geluk & Hamilton TC
Elisabeth Geluk & Hamilton TC Digishots

Subtop | Elisabeth Geluk: “Hamilton TC is in vorm”

Dressuur

Elisabeth Geluk wist afgelopen vrijdag de overwinning op te eisen op het winterconcours in Nieuw en Sint Joosland. Ze reed haar Hamilton TC (v. Apache) naar 68,97% in de Prix St. Georges.

Advertisement

Harmonieus

“Het was best wel koud, maar daarom heet het ook het winterconcours. Dat is wel toepasselijk”, lacht de amazone. “Ik denk wel dat ik een hele fijne proef heb neer kunnen zetten. De jury zei dat het er harmonieus uit en gemakkelijk uit zag. We hadden alleen een telfout in de serie om de vier. Hij dacht iets teveel mee, sowieso was hij best wel fris en scherp. De laatste maanden is hij heel erg goed in vorm.”

Concourspaard

Eind oktober werd de combinatie tijdens de wedstrijd in Exloo derde met 73%. “Deze keer hadden we weer een mooie score maar een fout in de serie. Hamilton is een heel fijn concourspaard, als het moet gebeuren staat hij er ook. Op concours doet hij er zelfs een extra schepje bovenop, dat maakt hem echt een super paard”, roemt de amazone haar paard. “Hij heeft een hele goede manier van draven, met veel energie en kracht. Ik denk dat hij veel talent heeft voor de piaffe en passage. Het is de bedoeling om hem binnenkort Intermediaire II te starten. Hij is zich nog steeds aan het ontwikkelen.”

Zelf opgeleid

Elisabeth heeft de ruin in gedeeld eigendom met Tim Coomans. “Hamilton was vier jaar toen hij bij mij op stal kwam. Hij is voor mij een geweldig paard zonder beperkingen. Hij heeft nergens moeite mee. Op dit concours hadden ze kerstverlichting en ik keek er meer naar dan hij. Ik heb hem al vaker in de Intermediaire I gestart en dan loopt hij ook naar dezelfde scores. Over twee weken start ik hier de selectiewedstrijd voor Jumping Amsterdam. Aangezien dat de Prix St. Georges-proef is, wilde ik deze nog een keer rijden.”

Grand Prix

“Ik hoop dat we deze vorm vast kunnen houden en verder uit kunnen bouwen. Hij springt de eners al goed en de pirouettes worden ook steeds mooier gedragen. Ik denk dat hij een goed Grand Prix-paard gaat worden.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots