Patrick van der Meer - Jazz Clone 3
NK Dressuur 2019
© DigiShots
Patrick van der Meer - Jazz Clone 3 NK Dressuur 2019 © DigiShots DigiShots

Subtop | Patrick van der Meer over debuut Jazz-kloon Hollywood: “Super tevreden”

Dressuur

Patrick van der Meer debuteerde vrijdag met de Cocktail-zoon Hollywood in de Intermediaire II. De combinatie won de rubriek met 72,574% in Nieuw en Sint Joosland. Hollywood is een kloon van de befaamde vererver Jazz.

Advertisement

Combinatie

Enthousiast vertelt Patrick na zijn proef “Hij wordt echt leuk. Hij liep thuis al best wel fijn en het raakt steeds meer bevestigd. Toen verloor ik thuis wat scherpte en toen hij sterker was werd het minder mooi. Donderdag liep hij thuis heel fijn en dat gaf goede moed. Met het baan verkennen bij de Kroo was hij heel erg braaf. Tijdens het losrijden raakte hij nog iets gespannen maar hij heeft ook pas weinig gezien. Het is best een kijkerige ring maar hij bleef heel mooi bij me. We zijn al echt een combinatie geworden, hij liet zich super fijn rijden.”

9 voor passage

De combinatie was al een keer eerder gestart in de Intermediaire II HC gestart. “Hij had toen al wel goed gelopen maar toen ik het terug zag vond ik dat het nog meer expressie kon hebben. Dat was deze keer al veel meer. De piaffe en passage is het makkelijkste gedeelte van de proef met hem. Als je hem iets opsluit komt hij er hel mooi onder. De laatste passage op de middenlijn werd beloond met een 9. Hij kan heel mooi zitten, ook in de pirouettes. Het drafwerk was al mooier dan de eerste keer. Het was alleen jammer dat er een foutje ontstond in beide series. Hij wilt echt voor je werken en dat is het allerleukste aan hem.”

Grand Prix

“Ondanks dat hij heel werkwillig is moet je wel met hem om kunnen gaan. Als ik hem teveel op zijn huid ga zitten dan sluit hij zich af. Ik laat hem nu een rondje zijn gang gaan en dan is het goed voor hem. Gelukkig kon ik dat nu ook zo plannen dat ik eerst nog een rondje door de ring kon stappen. Ik heb de formule bij hem echt gevonden. We hebben nog geen planning gemaakt maar de oefeningen voor de Grand Prix kent hij allemaal wel. Alleen in die proef komt het sneller achter elkaar. Ik zei tegen meneer Broere dat ik hem meer een Zware tour-paard vind dan een Lichte Tour-paard. Het is heel erg fijn dat meneer Broere me de tijd en het vertrouwen heeft gegeven om het op mijn manier te doen. Hollywood is echt mijn maatje en ik ben er heel erg gek mee. Ik denk dat het een top Grand Prix-paard gaat worden!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots