Afbeelding

Suus van den Nieuwenhof over IBOP-dagtopper Kascade SR: “Echt altijd genieten”

Dressuur

Kascade SR (v. Dorado) liep op de IBOP in Mortel naar de hoogste dagscore van 84,5 punten en werd hiermee Ster en direct keur verklaard. De zesjarige merrie werd gereden door Suus van den Nieuwenhof, die hoopt deze succesreeks voort te kunnen zetten om haar ultieme doel te bereiken: de slipjas. 

Advertisement

Niet verwacht

“Ik ben echt mega blij”, steekt de amazone enthousiast van wal. “Ik had gehoopt dat we boven de 75 punten zouden behalen, omdat ze dan Ster zou worden, maar zo hoog had ik echt niet verwacht. Het is een goed paard, dat dat nu bevestigd wordt met zo’n score is extra geweldig. Ze kwam in de ring en zette gelijk haar beste beentje voor, ze deed er alles aan om er het beste van te maken. Kas gaf echt een geweldig gevoel en ik was echt aan het genieten van de proef, het is zo’n leuk paard!”

Speciaal paard

Kascade is nu bijna twee jaar in bezit van de familie Nieuwenhof – van Erp. “Ze is heel braaf en echt een speciaal dier, ze is altijd blij en het is een toppaard om mee te werken. Mijn instructrice Michelle Westerdijk reed Kas voorheen en op aanraden van haar heb ik Kas toen geprobeerd, wat meteen perfecte paste.” Op dit moment traint de combinatie voor het selectieseizoen op M2-niveau. “Kas haar grootste kwaliteit is dat ze altijd meewerkt en alles goed vindt, daarnaast heeft ze een sterk achterbeen wat de proeven net een stukje makkelijker maakt. Het is altijd genieten als ik op Kas zit.”

Slipjas

De amazone hoopt de stijgende lijn van de afgelopen tijd vast te kunnen houden. “Je weet natuurlijk nooit hoe het loopt, want er kan altijd iets gebeuren waardoor je plannen in het water vallen. Maar ik had wel altijd gehoopt dat het zo goed zou gaan. Ik ben het meest trots op het totaalplaatje, dat we zo ver zijn gekomen en Kas elke dag blijft verbeteren. Ze ontwikkelt zich steeds meer en het wordt zichtbaar een beter paard, daar geniet ik echt van. Mijn droom is om de Subtop te behalen ik denk dat dat moet lukken met Kas, de slipjas is mijn grootste doel”, sluit ze gedreven af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit Suus van de Nieuwenhof