Afbeelding

Twee top 5-klasseringen op internationaal debuut voor Pietrix de Vries: “Alles ging volgens plan”

Springen

Pietrix de Vries wist haar weekend zaterdagochtend goed in te luiden op de Peelbergen in Kronenberg. Ze reed de tienjarige Diamantina (Larimar 7) in 54,2 seconden naar de vijfde plek op 1.10M-hoogte. Met de twaalfjarige Numero’s Diamond deed ze er nog een schepje bovenop; de combinatie sleepte de overwinning binnen met een tijd van 52,04 seconden.

Advertisement

Proberen

 ”Ik ben er heel blij mee, want ik rijd nog maar net bij de paarden, dus het is heel vet dat het zo goed ging”, vertelt de zestienjarige amazone enthousiast na haar proeven. “Mijn paarden liepen het hele seizoen goed, dat was ook de reden dat we naar Kronenberg wilden. Het parcours lag beide paarden goed, dus ik wilde het gewoon proberen en dat pakte goed uit.”

Lange lijnen

Over haar winnende proef vertelt ze: “Ik had het wel heel druk met twee paarden in deze rubriek, maar ik had al vroeg parcours gelopen samen met mijn oudere zus Anke Marije. Vervolgens ging alles volgens plan; de paarden sprongen alles en de lijnen verliepen heel goed. Daar was ik heel blij mee. Het parcours was afwisselend met lange lijnen en korte bochten waardoor je snel aftrek kon krijgen. Numero’s Diamond is heel scherp en voorzichtig, dus die korte bochten lagen hem heel goed. Beide paarden vinden het springen ontzettend leuk, wat het fijn maakt om met ze te werken.”

Niet verwacht

“Ondanks dat het ene paard een grotere galop had dan de ander, had ik helemaal geen last van de lange lijnen”, vervolgt ze. De Vries heeft beide paarden overgenomen van haar zus. “Met Diamantina moest ik als eerste starten en ik rijd haar pas sinds juni, dus ik moest even kijken hoe ik dat aan ging pakken. We zetten een prima tijd neer, maar ik wilde gewoon normaal rijden. Met Diamond wilde ik er echt aan rijden en wat meer proberen, wat heel goed uitpakte. Ik voelde dat als we de laatste lijn snel zouden rijden, we een goede tijd neer zouden zetten. Dat we zo snel waren, had ik echt niet verwacht.”

Hogerop

Morgen komt de amazone aan de start op 1.15M-hoogte. “Eerst wilde ik met de merrie de hele week 1.20M starten, maar omdat het de eerste keer is bouwen we het rustig op. Uiteindelijk hoop ik met Diamantina richting de Junioren te kunnen werken. Beide paarden zijn sowieso heel fijn, dus ik hoop nog hogerop te kunnen komen”.

Volledige uitslag

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Arjen Schilperoord