Afbeelding

Manon Hees overwint in eerste Wereldbekerwedstrijd Riyadh: “Het is een onbeschrijfelijk gevoel”

Springen

Manon Hees schreef vrijdagavond de 1,55M-hoge Wereldbekerproef in Saoedi-Arabië op naam. Samen met de 9-jarige Echo VH Gerendal Z (v. Echt van T Spieveld) finishte ze in een tijd 52,39 seconden waarmee ze anderhalve seconden voorbleven op de nummer twee. Voor zowel amazone als paard was het de eerste Wereldbeker-overwinning. 

Advertisement

Nerveus

“Toen ik parcours had gelopen werd ik ook wel iets nerveus van de hoogte, maar ik had niet veel tijd om daarover na te denken want ik moest als eerste starten”, steekt de amazone van wal. “Dan rijd je zo’n proef nul, dat is al onwerkelijk, maar dat ik daarna ook nog de overwinning pakte was echt een droom die werkelijkheid werd. Het is een onbeschrijfelijk gevoel”.

Niet teveel risico

Eenmaal in de ring verdwenen de zenuwen van Hees als sneeuw voor de zon. “Mijn paard voelde heel goed aan bij de eerste hindernissen, dat geeft wel heel veel vertrouwen en dan ga ik steeds meer geloven dat die nulronde erin zit. Al weet je als eerste starter niet hoeveel nullers er nog gaan komen. In de tweede ronde waren er voor mij nog geen nulrondes neergezet, en met nog maar twee combinaties na mij wilde ik niet teveel risico nemen en gewoon foutloos rijden. Het was afwachten wat de laatste twee zouden doen, maar het pakte goed uit voor mij”.

Grote favoriet

De merrie is gefokt door mede-eigenaar Ben Verheij en staat sinds 5-jarige leeftijd op stal bij Hees. “Ze komt uit een hele goede stam. Mijn vriend Emile Tacken heeft Echo als jong paard gereden, waarna ik haar als 6-jarige heb overgenomen. Gelijk vanaf het begin gaf ze me al een fantastisch gevoel op de sprong. Ze is het beste paard dat ik ooit onder het zadel heb gehad. Ze heeft heel veel kwaliteit, springt op een hele makkelijke manier en heeft een top karakter. Ze is dan ook heel geliefd op stal en grote favoriet bij onze dochter van vijf, waar Echo dan ook heel voorzichtig mee omgaat”.

Kans

De combinatie komt volgende week aan de start in de CSIW5*. “Dit wordt voor ons ook weer de eerste keer en ik hoop dat we daar nog een paar mooie rondes neer kunnen zetten.Voor de toekomst heb ik niet echt een ultiem doel, maar ik hoop dat we in het nieuwe jaar de kans krijgen om op mooie evenementen te mogen starten en nog meer mooie prestaties neer mogen zetten”.


Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit Manon Hees

Afbeelding