Marie Louise Moerings - Indo
Observatiewedstrijd Ermelo 2021
© DigiShots
Marie Louise Moerings - Indo Observatiewedstrijd Ermelo 2021 © DigiShots DigiShots

Marie-Louise Moerings opnieuw onverslaanbaar: “Terechte winnaar”

Dressuur

Zaterdag werd in Den Hoorn de laatste competitiewedstrijd van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie voor de Prix St. Georges verreden. Vorige maand in Berkel-Enschot was Marie-Louise Moerings niet te verslaan door haar concurrentie en dat was nu opnieuw het geval.

Advertisement

“Winnen went nooit. Ik ben altijd blij als ik win”, vertelde ze na haar proef in Berkel-Enschot aan Hoefslag. Ze rijdt de competitie met Indo (v. Hofrat), een eigen fokproduct dat veel potentie voor het hogere werk laat zien. “Het moet iedere keer nog mooier en met meer afdruk. Hij is nog jong en we doen het stap voor stap. Ik heb nog nooit zo’n goed paard gehad. Ik denk dat als hij bij een professional had gestaan, dat hij een jaar geleden al zulke scores liep.”

Proberen

“Marie-Louise reed een hele nette en constante proef. Daar waren we allebei heel gecharmeerd van”, aldus beoordelaars Patrick Berends en Piet Groen. “Ze gaf nu iets meer gas waardoor sommige stukken misschien iets gehaast werden. Maar je moet soms iets proberen om verder te komen en om te ervaren wat je paard dan doet. Marie-Louise was met de score van 68,31% de terechte winnares.”  

Finale

Met deze wedstrijd in Den Hoorn zijn nu alle competitiewedstrijden verreden. De finale voor alle drie de klassen (Zware Tour, Lichte Tour en U25) wordt 23 januari in Kronenberg verreden.

Klik hier voor het gesprek dat we hadden met Moerings na haar overwinning in Berkel-Enschot

Bron: KNHS / Hoefslag

Foto: Digishots