Charlotte Daniels en Daantje
Charlotte Daniels en Daantje Foto4u

Charlotte Daniels over haar dressuurpaard Daantje: ‘’Nog iedere dag heel dankbaar!’’

Dressuur

Charlotte Daniels wist zich na een stressvolle eerste Intermediaire I-proef te herpakken en een mooie score te behalen in Utrecht met haar merrie Daantje (v. Zenon)

Advertisement

Van L1 tot Intermediaire I

Charlotte en Daantje vormen nu al zeven jaar een combinatie. ‘’Ik heb Daantje nu zeven jaar. Toen ik haar kreeg, had ze al Z1 gelopen, maar ik begon met haar gewoon in de L1. Vanaf de Z2 heb ik haar, met hulp van trainers, zelf opgeleid tot de Intermediaire I’’, vertelt Charlotte trots. 

‘’Uit de hand gelopen’’

‘’Ik had voor Daantje wel een springpaard, waarmee ik af en toe een dressuurwedstrijd reed, maar ik was er verder nooit echt serieus mee bezig. Het dressuurmatig rijden is met Daantje echt toevallig uit de hand gelopen. Daar ben ik nog iedere dag heel dankbaar voor! Ze is echt een fijn paard om mee te werken.’’ 

‘’Alles wat fout kon gaan, ging fout’’

Begin november startte de combinatie voor het eerst in de Intermediaire I. ‘’Ze liep in Beuningen met heel veel spanning de proef door. Het was de eerste keer dat we Intermediaire I startten en ik was heel erg bezig met de proef onthouden en goed rijden, waardoor ik Daantje niet goed genoeg door de proef heen begeleidde. Ze zet altijd haar beste beentje voor, dus dit was echt mijn schuld. Ongeveer alles wat fout kon gaan, ging toen fout, dus daar waren de punten ook naar.’’ Toch wisten ze zich de week erna te herpakken in Utrecht. ‘’Ik kon bijna niet geloven dat het zo goed ging, ik was echt stomverbaasd! Echt alles viel op zijn plek nu.’’ Ze behaalden een mooie tweede plaats met 67.21%.

‘’Het gaat nu wel kriebelen’’

‘’Het gaat nu wel kriebelen om ooit de overstap naar de Zware Tour te maken. Daantje is een heel fijn paard om mee te werken en ik denk zeker dat ze kwaliteit genoeg heeft, maar ik vind alles zelf gewoon heel moeilijk, dus we doen het rustig aan. Het begin van de piaffe, passage en wissels om de pas is al gemaakt en dat pakt ze heel goed op, maar ik heb zeker geen haast en zie wel waar het schip strandt. Ik vind het vooral belangrijk dat zij plezier blijft houden in het werk’’, sluit Charlotte af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Foto4u