Kris de Vries
Kris de Vries

Kris de Vries over haar werk bij Dinja van Liere: “Ik doe wat ik leuk vind”

Dressuur

Kris de Vries is drie weken geleden begonnen aan haar nieuwe uitdaging als stalamazone bij Dinja van Liere. Hoefslag sprak met haar over haar nieuwe functie.

Advertisement

Vijf paarden

“Dit is mijn derde werkweek bij Dinja van Liere”, begint ze enthousiast. “Een maand geleden werd ik gebeld door Dinja, met de vraag of ik vijf ochtenden per week bij haar wilde werken. Dat wilde ik natuurlijk heel erg graag. Ik rij vijf paarden, waarvan meestal vier vaste paarden en het vijfde paard wisselt, net wat uitkomt. Ik rij van alles, van een driejarige maar ook een zesjarige. Het zijn mega goede paarden en het klikt super goed. Ik ben er heel erg blij mee.”

Ochtenden

“Via een vriendin kende ik Dinja al wel maar ik had nog nooit heel veel contact met haar gehad. Ze had goede verhalen over mij gehoord en zat een beetje omhoog. Ik ben in de ochtenden bij Dinja aan het rijden en in de middag thuis. Daar heb ik ook nog vijf paarden staan en ik gaf nog veel lessen. De lessen probeer ik iets te minderen omdat het wel heel veel is, al vind ik het wel erg leuk”, vertelt Kris.

Motivatie

Ze vervolgt “Het voelt niet als werken. Het zijn super goede paarden en het motiveert mij heel erg om het thuis met mijn eigen paarden ook zo goed te doen. Het is de bedoeling dat ik ook paarden die ik voor Dinja rij en in eigendom zijn van Reesink Horses, ga uitbrengen. Dat vind ik ook super gaaf, ik kan wat meer jonge paarden competities gaan rijden en dat is voor mij ook een andere wereld. Meestal rijden Dinja en ik samen, waarbij ze regelmatig over haar schouder meekijkt en tips geeft. De begeleiding is super fijn en mijn rijerij gaat op die manier ook heel erg vooruit. Ik doe echt wat leuk vind!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Kris de Vries