Video still Livius en Danielle Heijkoop
Video still Livius en Danielle Heijkoop

KWPN-hengst Livius onder Danielle Heijkoop: “Kort tijd, maar wat een kwaliteit”

Dressuur

In Kronenberg was maandagavond de eerste wedstrijd in de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur. De vijfjarige Livius (v. Bordeaux) had een ruiterwissel ondergaan en wordt sinds kort gereden door Danielle Heijkoop, die erg te spreken is over de hengst, die gekeurd is bij het KWPN

Advertisement

Geen nee

“Ik rij meer paarden voor Joop en hij vroeg me of ik Livius verder op wilde leiden. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Ik zit er nu pas twee weken op en dat is echt heel kort, maar het was ook zonde om hem thuis te laten. Ik heb hem een keer meegenomen naar de les bij Nicole (Werner red.) en daar liep hij super goed. De fine-tuning ontbrak er in de proef nog aan, maar met 81 punten was ik al heel blij”, vertelt Danielle enthousiast.

Uitdaging

“Het was heel even geleden da ik hengstencompetitie gereden heb. Dat was nog met Gin Tonic. Ik vind het super leuk om te doen en echt een uitdaging. Livius is een paard met heel veel souplesse en kwaliteit en hij is heel nuchter, wat ook fijn is. Hij doet enorm zijn best en is heel fijn om mee te werken. We kregen nu een 8,5 voor de stap en de galop, een 7,5 voor de draf en voor de rest alleen achten. We hebben nog tijd nodig om echt een combinatie te worden en de afstemming nog beter te krijgen, maar dat komt zeker goed. Over twee weken rijden we de volgende wedstrijd ook weer mee. Ik heb er zin in!”

Bekijk hier de uitslagen van de vijfjarigen.
In de uitslagen staat één score niet juist vermeld. Lord Diamond (v. Daily Diamond) noteerde onder Krista Kolijn 83 punten in plaats van 81.

Lees ook: HC Kronenberg | Las Vegas op kop met 97 “We wilden voor de galop een elf geven”

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots