Dennis Ausma - Mexpression
Pavo Cup 2021
© DigiShots
Dennis Ausma - Mexpression Pavo Cup 2021 © DigiShots DigiShots

HC Kronenberg | Mexpression hoogste score Gelderse hengsten “Veel kracht”

Dressuur

De Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie dressuur is maandag in om 17.00 uur van start gegaan in Kronenberg. Als eerste verschenen drie Gelderse hengsten in de ring. De hoogste score werd behaald door Mexpression (v. Expression), die onder het zadel van Dennis Ausma 89 punten scoorde. Hij kreeg hoge punten stap, galop, harmonie en algemene indruk.

Advertisement

Kracht

“Waar ik in de eerste instantie aan moest denken toen ik Mexpression zag ronddraven, is dat hij veel kracht, souplesse en zelfhouding heeft. Hij toont fijne verruimingen, maar kan ook mooi terugkomen op het achterbeen. Daar blijkt wel weer zijn kracht uit. In draf mag hij af en toe nog wat meer aansluiting van achter naar voor hebben”, vertelde jurylid Janine van der Twist. “In de galop blinkt hij uit in kracht, souplesse en zelfhouding.”

Markant BK

In dezelfde groep noteerde Markant BK (v. Wilson) onder Jean-René Luijmes 81 punten. “De stap is mooi ruim en zuiver en hij volgt daarin ook de hand goed, maar daarbij mag hij af en toe nog wel wat stiller in de aanleuning zijn. In de draf zien we ook een goed ritme en heel veel kracht. De verruimingen kunnen nog wat vloeiender zijn en in de wendingen verliest hij af en toe ritme. In de galop valt Markant op door veel sprong, is van de grond en heeft een goed ritme”, aldus Van der Twist. De hengst kreeg 8,5-en voor de stap, galop en harmonie.

Mandienio WL

Alfons Engers liet Mandieno WL (v. Glamourdale) in de menproef in de klasse L zien. De vierjarige hengst noteerde een score van 83 punten .

Bron: De Hoefslag

Fot: archief Digishots