Franka Loos - Las Vegas
FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021
© DigiShots
Franka Loos - Las Vegas FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021 © DigiShots DigiShots

HC Kronenberg | Las Vegas op kop met 97 “Voor de galop wilden we een elf geven”

Dressuur

Het was de Pavo Cup-winnaar Las Vegas (v. Ferdeaux) die in de Anemone Horsetrucks Dressuur 2021/2022 de zege pakte in zijn leeftijdsgroep. Franka Loos bracht de voor een tien dravende en galopperende hengst naar 97 punten.

Advertisement

Wauw -factor

De grote Ferdeaux-zoon Las Vegas maakte indruk. “Las Vegas komt binnen in draf met een ontiegelijke wauw-factor. De stap is ruim, soepel en mooi door het lijf. Hij kan nog iets meer doortreden, daarvoor een negen. De draf toonde heel veel kracht, balans en souplesse. Voor de galop kunnen we geen elf geven anders was het dat geworden”, stelde jurylid Janine van Twist na afloop. De hengst kreeg maar liefst drie tienen; voor de draf, galop en harmonie. Het eindtotaal kwam uit op 97 punten.

Lord Romantic

Als laatste starter wist de Don Romantic-zoon Lord Romantic de jury te overtuigen. Lord Romantic werd voorgesteld door Saskia van Es. “De hengst werd keurig voorgesteld en hij heeft heel veel schwung en balans. De stap heeft heel veel ritme en hij stapt mooi door het lijf. De draf heeft een hele mooie balans en afdruk. In de galop toonde hij heel veel zelfhouding en souplesse”, vertelde jurylid Janine van Twist na afloop. De hengst kreeg een tien voor de draf en voor de algemene indruk. Het eindtotaal kwam uit op 95 punten.

Lowlands

Dinja van Liere stelde de hengst Lowlands (v. Millennium) voor. “Lowlands heeft een hele mooie schrijdende stap met veel schoudervrijheid. De draf is lichtvoetig met heel veel lichaamsgebruik. De galop heeft veel balans en souplesse, maar kan net iets meer opwaarts gesprongen zijn. Het is een ongecompliceerd paard en hij werd keurig voorgesteld”, aldus jurylid Janine van Twist. De hengst kreeg een 9,5 voor de stap, draf en de algemene indruk. Het eindtotaal kwam uit op 93 punten.

Uitslag

Bron: KWPN

Foto: archief Digishots