Dinja van Liere - McLaren
Pavo Cup 2021
© DigiShots
Dinja van Liere - McLaren Pavo Cup 2021 © DigiShots DigiShots

HC Kronenberg | 95 punten voor McLaren “Veel kracht”

Dressuur

De laatste rubriek van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur, betrof maandagavond de vierjarige hengsten. Mclaren, voorgesteld door Dinja van Liere, liet in alle opzichten zijn talent zien. De Morricone-zoon werd beloond met 95 punten en bleef daarmee voor Mowgli V.O.D. (v. Desperado). Dinja van Liere stond tweemaal op het podium. Ze werd derde met met Mauro Turfhorst (v. Zonik).

Advertisement

Lichtvoetig

“McLaren heeft een lichtvoetige draf met veel kracht van achter. De galop is opwaarts gesprongen, krachtig en soepel. De hengst beweegt met veel balans en werd zeer goed voorgesteld. In de stap zou hij nog iets meer door mogen treden”, lichtte jurylid Janine van Twist toe na afloop. De hengst kreeg tweemaal een tien, voor de draf en de harmonie. Het eindtotaal kwam hiermee op 95 punten.

Mooi voorgesteld

De Desperado-zoon Mowli V.O.D. werd kundig voorgesteld door Franka Loos, die eerder al de klasse M won met Las Vegas. “De draf heeft veel schwung en lossigheid. Hij kan nog iets aan kracht winnen naar voren. In de galop heeft hij veel ritme maar mag hij meer verbinding naar voren ontwikkelen. Hij is mooi voorgesteld en liet mooie overgangen zien” vertelde jurylid Janine van Twist na afloop. De hengst kreeg driemaal een 9,5, voor de draf, harmonie en algemene indruk. Het eindtotaal kwam hiermee op 92 punten.

Kracht winnen

Dinja van Liere stelde ook de hengst Mauro Turfhorst (v. Zonik) “De hengst toont veel ritme en afdruk in de draf. Hij mag nog iets aan kracht winnen, dat zien we met name in de verruimingen. De galop is mooi ruim doorgesprongen en opwaarts getoond. Het paard loopt op eigen benen en werd netjes voorgesteld”, sprak jurylid Janine van Twist na afloop. De hengst kreeg vier negens voor de stap, galop, harmonie en algemene indruk. Het eindtotaal kwam hiermee op 88 punten.

Bekijk hier de gehele uitslag.

Lees ook: 

HC Kronenberg | Las Vegas op kop met 97 punten “Voor de galop wilden we een elf geven”

HC Kronenberg | GLOCK’S Taminiau  op kop in Z/ZZL “Heel compleet paard”

Bron: De Hoefslag/ KWPN

Foto: Digishots archief