Afbeelding

Jessica Becker: “Kamilah is absoluut geen standaard paard”

Dressuur

Toen Jessica Becker haar leasetinker plotseling overleed aan een hartstilstand en ze daardoor even uit de paarden lag, begon het toch weer te kriebelen om wat nieuws te zoeken. Ze kwam terecht bij Kamilah, een Hongaars koudbloed van zes jaar die op dat moment nog niet heel veel kon. Ondertussen is de combinatie helemaal aan elkaar gewend en hebben ze onlangs hun eerste wedstrijd verreden, waar ze twee tweede prijzen binnen sleepten. 

Advertisement

Kamilah

“Ik lease haar nu bijna anderhalf jaar van de staleigenaar”, begint de amazone te vertellen. “Na het overlijden van de tinker wilde ik toch wel aan een nieuw paard beginnen, dus via dezelfde eigenaren ben ik bij Kamilah terecht gekomen”.

Leergierig

De merrie is niet het type sportpaard wat je vaak terugziet in de ring, maar dat maakt Becker niks uit. “Ik houd wel van bredere paarden, daarbij reed ik voorheen geen wedstrijden en waren mijn ambities ook niet heel groot. Toen ik anderhalf jaar geleden met haar begon kon ze eigenlijk niks. Ze was zadelmak, maar daar bleef het ook bij. Vanaf het begin merkte ik aan haar dat ze heel leergierig was, dus besloot ik gewoon een keer te starten om te kijken hoe dat zou gaan”.

Geen standaard paard

Op het debuut in de B behaalde de combinatie twee tweede prijzen met scores van 186,5 en 185. “Ik rijd al mijn hele leven, maar ik heb nog nooit zo’n paard als Kamilah ontmoet. Ze is absoluut geen standaard paard, zowel qua innerlijk als uiterlijk niet. Het rijden gaat steeds beter en beter en ze pakt het steeds sneller op. Deze wedstrijd was voor ons allebei de eerste keer dat we officieel reden. Ik merkte wel dat we nog moeten werken aan bepaalde punten en dat ze meer moet wennen aan het rijden van twee proeven achter elkaar, maar daarbuiten ging het heel goed”.

Plezier

Momenteel doet de combinatie van alles en nog wat. “We zijn voornamelijk bezig met de dressuur en we springen om de week. Ook rijden we wekelijks buiten, wat we ook heel leuk vinden. Eind oktober hebben we onze tweede wedstrijd”. De amazone durft nog niet te zeggen of de merrie potentie heeft voor het hogere werk. “Ze is heel werkwillig en leert snel, maar door haar afwijkende beenstand is het moeilijk om al heel ver vooruit te kijken. We zien wel hoe ver we komen, plezier is in ieder geval het belangrijkste voor mij”, sluit ze af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit Jessica Becker