Afbeelding
Foto: Hoefslag/Remco Veurink

Poko Loko Stables zet management op 1 en scoort in de sport

Dressuur

Grand Prix-amazone Manon van Hylckama-Vlieg debuteerde zondag meteen met een oranje lint in het ZZ-Zwaar met haar G-Star Texel (v. Wynton). De score kwam uit op exact 68%. Iets waar Manon natuurlijk blij mee is, maar het is voor haar niet het belangrijkste. Dat de paarden zich ‘happy’ voelen, heeft voor haar de hoogste prioriteit. Dat zie je niet alleen terug in haar pensionstal. Binnenkort is het ook mogelijk om je paard te laten revalideren bij Poko Loko Stables onder meer met behulp van een aquatrainer. Én in de Poko Loko Cup zijn er fantastische prijzen te winnen om het management van je paard te optimaliseren.

Advertisement

Bijzonder

G-Star is een bijzonder paard voor Manon: “G-Star was van Rowna Zwart die hem als veulentje gekocht had. Rowna werd ongeneeslijk ziek. En G-Star stond bij Kirsten van Wezel en Arjan van Diepen voor de verkoop. Kirsten leste bij mij, tipte mij en vond het een paard voor mij. Toen ik wedstrijden met hem ging rijden kwam Rowna regelmatig met haar ouders even kijken en dat was natuurlijk best emotioneel allemaal. Inmiddels is Rowna overleden en dat maakt G-Star natuurlijk een speciaal paard voor mij.”

Binnenvetter

“In het begin en soms nog wel, ben ik best wel onder de indruk van hem. Hij is groot en vindt dingen best spannend, daarbij is het een echte binnenvetter. Hij is nu tien jaar en ik rijd hem nu zes jaar. We hebben zes keer Z2 gestart met best wel hoge punten, dus ik wilde de overstap naar het ZZ-Zwaar wel wagen. De oefeningen zijn geen probleem voor hem, maar zich ontspannen vindt hij heel moeilijk.”

Grondwerk

“Vandaar dat ik ook grondwerk met hem ben gaan doen. Ik heb online de methode van Tristan Tucker gevolgd en daar heb ik heel veel aan gehad. Ik was begonnen met deze online training vanwege een moeilijk merrie die ik had. Deze methode heeft bij haar zo veel goed gedaan. En nu dus ook bij G-Star. Vanmorgen heb ik met hem weer met de vlag geoefend en meteen kon hij zichzelf ontspannen en ik hem dus belonen. Hij moet nu veel kilometers maken en ik hoop dat de band steeds groter wordt, zodat hij me nog meer vertrouwt.”

Logisch

“Ik les bij Imke Schellekens, als ze even tijd heeft, en dat is heel fijn. Het voelt als thuis komen. Zij legt het zo logisch uit. Ze speelt heel fijn in op wat jij doet. Ze kijkt naar het type paard en het karakter van het paard, maar ook naar hoe jij als ruiter bent.”

Nu met aquatrainer

“Het rijden is belangrijk, maar het management van een paard misschien nog wel meer. Ik vind het echt heel belangrijk dat een paard zich goed voelt. Dat zie je terug bij mij op mijn pensionstal, waar ik binnenkort ook een aquatrainer heb. Ik wil de aquatrainer aanbieden voor paarden ter afwisseling van de training. Dit is voor de paarden mentaal afwisselend en leuk én je traint er ook weer andere spiergroepen mee. Ze krijgen er echt een sterke bovenlijn van. Daarnaast gaan we de aquatrainer inzetten voor de revalidatie van paarden. In samenwerking met De Lingehoeve kunnen wij dit aanbieden.”

Soft?

“Op de pensionstal hebben we een leuke groep mensen die heel sportgericht zijn, maar ook kijken naar wat hun paard nodig heeft. We willen op een diervriendelijke manier de sport bedrijven. Het klinkt misschien wat soft, maar hier sta ik echt voor en ben daar trots op.”

Poko Loko Cup 

“En wat ook heel gaaf is, dat we met Poko Loko Stables sponsor zijn van een competitie die gehouden wordt bij een vereniging hier in de buurt, namelijk bij HS Heiloo. Om in aanmerking te komen voor de Poko Loko Cup moet je minimaal drie wedstrijden rijden, waarvan de laatste verplicht is om te starten. En het mooie is dat je tussendoor mag promoveren, want het gaat om de plaatsingspunten. Er zijn geweldige prijzen te winnen zoals sessies in de aquatrainer, maar ook een consult van een bitfitter of sportmasseuse. Want zoals ik al zei, is het niet alleen de sport maar ook het management dat belangrijk is. Maar elk wedstrijdweekend wordt er ook een staatsiedeken uitgereikt aan diegene die over die twee wedstrijddagen in het betreffende weekend de hoogste scores heeft gehaald. Kijk voor meer informatie en wedstrijddata maar eens op www.hsheiloo.nl.” (CdB)


Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Hoefslag/Remco Veurink

Afbeelding
Afbeelding