Maura Knipscheer en Isabeau
Maura Knipscheer en Isabeau NJ Fotografie

Subtop | Maura Knipscheer: “Het oefenrondje pakte goed uit”

Dressuur

Maura Knipscheer won afgelopen weekend de junioren rubriek in Wormerveer met 66,49%. Ze zat in het zadel van de merrie Isabeau (v. Charmeur).

Advertisement

Oefenrondje

Maura vertelt over haar proef “We zagen het meer als oefenrondje. De afgelopen wedstrijden liepen we steeds tegen wat spanning dingetjes aan. Daar hebben we een plan voor gemaakt om meerdere wedstrijden in de buurt te rijden en zo veel kilometers te maken. Hiermee hoop ik dat ze meer ervaring krijgt en minder spanning heeft. Ze had nu ook nog wel iets spanning, wat je terug ziet aan de score en aan het jurycommentaar, maar ze waren wel heel positief. We oefenen veel dat ze ontspannen blijft en los door haar lijf blijft lopen.”

Achten

“De voltes in draf waren heel goed en daar kregen we achten voor. Sommige wissels waren ook heel mooi, dat is sowieso wel een sterk punt van haar. Thuis hadden we ook veel geoefend op de appuyementen en dat ging nu ook al een stuk beter. Ik had nog wel wat foutjes, in het halthouden bijvoorbeeld, dat vinden we beide nog wel moeilijk. Dat geldt ook voor de keertwendingen, daar moeten we samen ook nog handiger in worden”, vertelt de amazone.

Juniorenpaard

Familie Knipscheer kocht de merrie in 2019 van trainster Astrid Langenberg. “Mijn moeder had haar gekocht voor zichzelf. Het is de droom van mijn moeder om nog een keer in de Lichte Tour uit te komen. We dachten dat Isa daar een heel geschikt paard voor was. Voor mij waren we op zoek naar een junioren-paard maar die zoektocht bleek best wel moeilijk. We wisten al die tijd wel dat Isa daar goed genoeg voor was en uiteindelijk ben ik het met haar gaan proberen. Mijn moeder wilde haar eigenlijk niet kwijt, omdat ze een super fijn paard is, maar ze ging toch overstag.”

CDI Exloo

“We hebben nog een zesjarige, Showboy, en mijn moeder rijdt hem nu. Ik moet nog meer een combinatie worden met Isa, maar ze is zo’n fijn paard. Ze heeft heel veel go en kan heel heet worden. Dat is soms wel moeilijk, maar we zijn erg blij met haar werkwilligheid. We zijn geselecteerd voor het KNHS Talentenplan en ik hoop daar ook nog veel van te leren. Deze wedstrijd zagen we als trainen en dat willen we op de kleinere wedstrijden ook blijven doen. De grotere wedstrijden gebruiken we als meetmomenten. CDI Exloo staat op de planning en daar heb ik veel zin in”, vertelt ze enthousiast.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: NJ Fotografie