Afbeelding

Staan-zit in je lichtrijden? Niet doen! *VIDEO’S*

Dressuur

Je rijbroek was twee maten te groot, je laarzen waren van rubber en op je cap zat een speldje. Met behulp van een fanatieke manege juf werd je een pro. Hoewel, eerst dat lichtrijden onder de knie krijgen. Als een militair commando galmde het door de baan. “Staan- zit, staan-zit’. Je bent nog steeds trots dat je het kan en nu krijg je dit... Het klopt niet.

Advertisement

Staan- zit kan bij het grof vuil

Of beter nog, bij het chemisch afval. Je blokkeert namelijk álles, als je gaat staan. Je enkels, je knie, je heup en je elle boog. Ik zei dus: alles. Oók de weg naar de loodlijn. Echt, check deze twintig seconden film maar:


Maar hoe kan het dan wél, dat lichtrijden?

Daarvoor gaan we alweer terug naar vroeger. Want weet je ook nog, die oranje skippyballen? Tegenwoordig zijn ze trouwens roze, ook leuk. Hoe dan ook, ze onderwijzen je perfect de beweging van het lichtrijden. In het meedeinen. Want het gaat er om dat je lichtrijdt, zónder dat je hoofd omhoog en omlaag gaat. Dus zónder blokkering van je gewrichten. Kijk hier maar:

 

Maar nu nog op je paard, hè. Kijk, je veert dus je knieën in en uit, zonder dat je ze overstrekt. Optisch lijkt het wel alsof je gaat staan, maar in feite doe je dat niet. Je deint in je knieën. In het zadel krijg je dan dit:

En mocht je nog niet overtuigd zijn, nog even dit. Het voor en na filmpje. Bestudeer het en spread the word, al was het alleen voor de paarden. Want ‘naar de hand toe rijden’ begint overal. Zelfs in je lichtrijden.

 

Sara Ouwehand vertelt je ook graag meer over doorzitten. Daarom geeft ze een gratis webinar. Klik hier voor meer info en om je in te schrijven.