Afbeelding

EK Dressuur U25 | Dagboek Devenda (6): “Brons voor Jessica en geluncht als VIP”

Dressuur

Devenda Dijkstra maakt voor TeamNL deel uit van het EK-team GPU25 dat voor de eerste keer tegelijk met de senioren hun EK heeft bij Hof Kasselmann in Hagen. Zij is in Hagen met de pas 9-jarige Hero (Johnson x OO Seven) van eigenaren Laurens van Lieren en Jan Pieter Dalsem. Voor de Hoefslag houdt de EK-debutante een dagboek bij. Vandaag keek ze naar teamgenote Jasmien en kwam ze er achter dat ze al de hele week als VIP had kunnen eten.

Advertisement

Gezellig

“Gisteren avond gezellig uit eten geweest met het team en alle aanhang! Daarna Hero nog even gevoerd en wat lekkers gegeven voor het slapen gaan. Hero vindt het echt gezellig om mee te zijn op wedstrijd. Je ziet gewoon dat hij lekker ontspannen is en geniet van alle aandacht. Het enige wat hier niet kan is de wei op, maar ik graas veel met hem aan de hand en zolang hij zichzelf maar vol kan eten, vindt hij het al gauw goed. En volgens mij vindt hij het alleen maar fijn dat ik bij hem sta. Als ik stop met aaien, duwt-ie gelijk brutaal zijn hoofd tegen mij aan, net als een hond die aandacht wilt. Ik vind dat eigenlijk zo schattig.”

Jasmien super mooi

“Vanmorgen de proef van Jasmien bekeken, super mooi gereden weer! En net nog wat combinaties bekeken. Er was één combinatie die echt nog goede scores kreeg, maar passage deed ze gewoon niet, ‘t was gewoon draf! Bij één piaffe stapte hij op zijn eigen hoef. Eners stuk. En de laatste lijn in passage was gewoon in uitgestrekte draf, hoe dan!?”

Jurysport soms frustrerend

“Nou goed, soms is het frustrerend die jurysport, het is een bepaald gevoel dat een jury moet hebben. En er zijn regels, maar die zijn natuurlijk niet net zo duidelijk uit te leggen als bij het springen. Niet dat ik zelf jury zou willen zijn hoor, want volgens mij kan je het nooit goed doen. Geef je te lage punten, zijn ze niet tevreden, geef je te hoog, dan ben je misschien te partijdig. Maar ik vond dit toch wel vreemd.”

Drie per land in Kür

“En dan nog iets, er mogen morgen 18 kür rijden, ik ben 14e geworden en zit dus bij de beste 18. Maar helaas mogen er maar drie per land door en ik ben de vierde Nederlander… Super jammer. Je rijdt hier in de individuele proef helemaal niet meer voor je land of team en dan tóch is de regel dat er maar drie per land door mogen. Dat betekent dus dat ik mijn kür plek moet afgeven aan iemand die misschien wel een paar procent lager stond dan ik. Dat is toch oneerlijk? Dat doen ze zodat meer landen de kans krijgen om in de finale mee te mogen rijden. Alleen ik vind dan dat zij maar beter hadden moeten rijden. Het gaat op een EK toch niet over ‘kansen geven’? Het gaat er toch om hoe je scoort?”

Jessica brons

“Nou goed.. ik zal stoppen met klagen want straks denkt iedereen nog dat ik een chagrijnig verwend kreng ben haha!
Jessica heeft brons! Ik ben echt zo blij voor haar, ze heeft dit zo verdiend! Ik gun het haar echt! Natuurlijk vanwege haar topproef. Maar ook gewoon omdat het zo’n leuk en lief mens is!”

VIP

“Nog even een grap: op de een na laatste dag hier, kom ik er pas achter dat ik hier gewoon als VIP kan eten. Heb ik net even vanmiddag met Febe, heerlijke pasta als lunch. En daarna genoten van de kür op muziek bij de senioren! Ook als VIP (op de deelnemerstribune haha!)”

Lunchen op de VIP met Febe

Bron: De Hoefslag

Foto’s: Devenda

Hoofdfoto: Op de tribune met Febe kijken naar Jasmien en de Kür op muziek senioren

Afbeelding
Afbeelding