Brandy Bos met Florett W.
Brandy Bos met Florett W. Foto: Roos van der Plas

CDI Grote Brogel | Brandy Bos naar kaderscore: “Daar gingen we voor!”

Dressuur

Dressuuramazone Brandy Bos en Florett W (v. Jazz) reden tijdens hun eerste wedstrijd in het buitenland naar een knappe B-kaderscore. Ze reden in de Young Riders-rubiek van CDI Grote Brogel naar 70,35%. Brandy vertelt: “Het ging heel erg fijn.”

Advertisement

Klein concours

Voor Brandy en Florett was dit de eerste keer dat ze in het buitenland een wedstrijd reden. “Daarom was het wel fijn dat het niet heel ver rijden was en dat het niet zo’n groot concours is. We hebben de Young Riders-rubriek gewonnen, maar het was een hele kleine rubriek. Natuurlijk is het alsnog altijd leuk om te winnen. We gingen voor een kaderscore, dus het is fijn dat het is gelukt.”

Fijne hulp

Brandy werd op de eerste dag ondersteund door haar zus Skylar Bos, die zelf ook Young Riders-wedstrijden heeft gereden. “Het was fijn dat ze hier was omdat ze veel ervaring heeft. De tweede dag kon ze er niet bij zijn omdat ze het thuis natuurlijk ook druk had. Ze kon op de eerste dag met me meekijken en nu weten we waar we aan toe zijn en waar we aan kunnen werken. Ook weten we nu wat sterke punten zijn en wat goed gaat in de proef.”

Steeds beter

Wat waren de hoogtepunten in de proef van de amazone? “Florett doet altijd zijn galoptour en zijn wissels heel goed. De pirouette hadden we nu mooi onder controle. Dat was aan het begin nog wel een aandachtspuntje maar begint nu steeds beter te worden. Daarnaast heeft hij een mooie draftour en een fijne stap. Zijn gangen zijn goed, maar het moet allemaal nog wat meer afgewerkt worden. Nu begint het steeds meer op zijn plaats te vallen en dat is super.”

Sterk karakter

“Florett is een heel fijn dier, ik ben heel erg blij met hem. Hij is nu ongeveer driekwart jaar bij ons. Ik vind zijn karakter het leukst, hij heeft veel doorzettingsvermogen. Als ik zeg dat hij iets niet mag doen, dan probeert hij het nog een keer. Florett is dus wel eigenwijs, maar ik denk dat een sportpaard ook wel een sterk karakter nodig heeft. Wel wil hij altijd zijn beste beentje voor zetten en dat vind ik super leuk aan een dier.”

Leuke wedstrijden en scores

Brandy vertelt over haar doelen voor de komende tijd: “Ik hoop vooral leuk mee te kunnen doen bij de Young Riders. We zien wel waar het schip strandt. Iedereen streeft natuurlijk naar het hoogst haalbare, maar het blijven levende wezens en je weet nooit hoe het loopt. Het is moeilijk te zeggen waar we uit gaan komen. Ik hoop in ieder geval leuke wedstrijden en leuke scores te rijden de komende tijd. Daarna zien we wel weer verder.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Roos van der Plas