Danisha de Visser met Giorgio.
Danisha de Visser met Giorgio. Foto: Leandra de Klerk

Danisha de Visser: “Ik wil vooral plezier maken en er altijd het beste uit halen”

Dressuur

Nog voordat ze kon lopen zat Danisha de Visser al op een paard. Ondertussen heeft ze recent haar Young Riders-debuut gemaakt met haar paard Giorgio (v. Rousseau). “Mijn doel is om leuk mee te rijden bij de Young Riders”, vertelt ze.

Advertisement

Zonder zadel over het strand

“Mijn moeder had altijd al een eigen paard”, begint ze haar verhaal. “Toen ik pas één jaar oud was gingen mijn moeder en ik samen zonder zadel over het strand en door het bos. Daarna wilde ik natuurlijk elke keer mee naar de paarden en overal op zitten. Op het moment dat ik vier werd ben ik begonnen bij een klein boerderijtje met shetlanders. Daar was ik lekker aan het poetsen en begon ik met rijden. Daarna ben ik op de manege gaan rijden. Op mijn dertiende kreeg ik mijn eerste eigen pony. Dat was een vierjarige pony en daarmee ging ik aan de slag.”

Altijd werken

“Mijn pony heb ik naar het Z1 gereden en daarna verkocht. Daarvan heb ik veel geleerd over het opleiden van paarden. Toen ik over ging naar de paarden heb ik Giorgio van mijn vader gekregen. Hij is een ruin van nu tien jaar. Het is een heel erg vrolijk en blij paard. Giorgio wil altijd voor je werken en is heel leergierig. Hij was Z2 toen we hem kochten. Ik ben zelf met hem in de M1 begonnen en we zijn laatst bij Jumpin’ de Weel voor het eerst Young Riders gestart. Thamar Zweistra heeft ons daarbij begeleid.”

Fijne draftour

Danisha is tevreden over haar Young Riders-debuut. “Ik vond het heel spannend. Het was dan ook lang geleden dat we op wedstrijd waren geweest. De proef is natuurlijk ook wel pittig. Ik was heel tevreden over de drafstukken. Dat ging erg fijn en goed en ik kon er goed aan sturen. In galop waren beide pirouettes een beetje groot en bij één van de twee zette ik hem niet goed in, waardoor hij ook niet ging zoals het hoorde. In de serie om de drie hadden we nog een telfout en dat was zonde.”

Een beetje spanning

De ruin vond de nieuwe entourage ook nog wel wat spannend. “Normaal gesproken kijkt hij nergens naar, maar hij vond hier de vlagen nog wel wat eng. Voor de eerste keer is het natuurlijk niet gek dat we hier en daar nog wat foutjes hadden. Daarom ben ik heel tevreden over de eerste keer, maar ik weet dat we nóg beter kunnen.”

Fijne lessen en bosritten

De amazone rijdt haar ruin vier tot vijf keer per week. Hiervan traint ze eens in de twee weken bij Thamar. “Ik snap precies wat zij bedoelt en daardoor hoeft ze niet veel te zeggen. Dat werkt heel erg fijn en helpt ons goed verder.” Daarnaast gaan Danisha en Giorgio soms lekker naar het bos. “Dat vindt hij helemaal leuk en zo kan hij zijn hoofd even leegmaken. En ik natuurlijk ook!”

Doorstromen

De volgende wedstrijd is over twee weken in Nispen. “Ik wil ons wedstrijdritme wat meer aan gaan passen. Het zou fijn zijn als we weer twee keer in de maand kunnen starten zodat we ons kunnen verbeteren. Mijn doel is om leuk mee te rijden bij de Young Riders zodat we daarna door kunnen naar de Lichte Tour. Ik wil vooral plezier maken en er altijd het beste uit halen. Natuurlijk wil ik ook graag een keer Grand Prix rijden, maar dat is niet het hoofddoel. Het hoofddoel is steeds een beetje verbeteren. Dan kom je er op een gegeven moment vanzelf”, besluit ze gedreven.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Leandra de Klerk