Curro Benitez Sanchez - Lord Platinum
Pavo Cup 2021
© DigiShots
Curro Benitez Sanchez - Lord Platinum Pavo Cup 2021 © DigiShots DigiShots

Kirsten Beckers: “Lord Platinum (v. Ferguson) heeft veel souplesse en loopt altijd bergop”

Algemeen

Afgelopen weekend behaalde de Ferguson-nakomeling Lord Platinum een knappe derde plaats in de finale van de Pavo Cup voor vijfjarigen. Hij werd gereden door Curro Benitez Sanchez. Eigenaresse Kirsten Beckers vertelt over deze knappe prestatie: “Dit is natuurlijk super!”

Advertisement

Souplesse en bergop

Hoewel Kirsten wist dat ze een goed paard op stal hebben staan, had ze niet gelijk verwacht dat hij derde zou worden. “Het moet natuurlijk wel gebeuren en er doen heel veel goede paarden aan mee. Lord Platinum kan heel goed stappen, draven én galopperen. Hij heeft veel souplesse en loopt altijd bergop. Qua karakter is hij heel scherp, maar goudeerlijk. Daarnaast is hij helemaal niet kijkerig, dat heeft hij afgelopen weekend wel bewezen.”

Goede generale repetitie

De vijfjarige ruin heeft nog niet veel ervaring in de ring. “Vorig jaar heeft hij een jonge paarden wedstrijd gelopen. Daar werd hij de eerste dag eerste, maar met het overrijden op de tweede dag was hij nog wat sensibel. Daardoor werd hij overall tweede. Dit jaar liep hij één voorselectie voor de Pavo Cup en liep hij de WK Selecties. Dat hij het nu zo goed doet, is een goede generale repetitie voor het WK in Verden. Daar kijk ik met veel vertrouwen naar vooruit. Hij was zo fijn te rijden in Ermelo in de hele entourage. Zo heb je toch weer iets meer informatie richting het WK.”

Niet zelf rijden

Waarom stelde Kirsten Lord Platinum niet zelf voor? “Toen hij als jong paard net zadelmak was, was hij behoorlijk sensibel. Ik ben niet zo’n held en Curro is juist heel erg goed met jonge paarden. Nu gaat het met die combinatie zo goed, dat ik het niet eerlijk vind om Lord Platinum weer van Curro af te pakken. Ik gun Curro deze resultaten ook onwijs.”

Vier Fergusons in finales

Vier van de negen Pavo Cup-finalisten waren nakomelingen van Ferguson. Kirsten Brouwer had twee Ferguson-nakomelingen in de finale. De vierjarige merrie My Precious kreeg het goud mee naar huis en Lightning Star RR werd tweede bij de vijfjarigen. Ten slotte liep ook de goedgekeurde KWPN-hengst Kyton naar een tweede plaats bij de zesjarigen onder zijn ruiter Bart Veeze. Dit was ook Kirsten opgevallen. “Ik denk dat hij ondergewaardeerd is geweest als dekhengst. Dat zijn nakomelingen meer dan 50% van de finaleplaatsen in beslag nemen bewijst al genoeg.”

Meer nakomelingen gehad

“Ferguson fokt echt bovengemiddeld”, gaat ze verder. “Hij geeft super fijne nakomelingen en daar hebben wij ook goede ervaringen mee. Kyton hebben we hier klaargemaakt voor het verrichtingsonderzoek voordat hij verkocht werd. Curro heeft hem toen een paar maanden gereden. Kyton is een mega talent en heel werkwillig. Vorig jaar hebben we ook een Ferguson-nakomeling naar Australië verkocht. Dat was een mooi paard met een super karakter. Toevallig hebben we dit jaar weer een veulen van Ferguson aangekocht.”

Zuinig op zijn

De komende tijd gaat Curro onder begeleiding van Kirsten verder met de opleiding van Lord Platinum. “Volgende week loopt hij het WK en daarna krijgt hij even een tijdje welverdiende vakantie. Na zijn vakantie leiden we hem verder op en kijken we waar het schip strandt. Misschien dat hij volgend jaar weer het WK loopt, maar dat is nog ver weg. Hij heeft dit jaar best veel voor zijn kiezen gehad en hij is nog jong. We moeten zuinig op hem zijn en hem netjes opleiden. Dan komt het helemaal goed.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots