Kirsten Brouwer - Lightning Star
Pavo Cup 2021
© DigiShots
Kirsten Brouwer - Lightning Star Pavo Cup 2021 © DigiShots DigiShots

PAVO Cup | Kirsten Brouwer: “Ik heb gewoon zitten genieten! ”

Dressuur

Tijdens de finale van de Pavo Cup presteerden twee Ferguson-nazaten op topniveau onder Kirsten Brouwer. De vierjarige My Precious kreeg het goud mee naar huis en de vijfjarige Lightning Star RR werd knap tweede. “Wij zijn echt super trots op ze!”, reageert Kirsten.

Advertisement

Goed uitgepakt

“Het was echt een hele leuke dag”, steekt de amazone van wal. “Het voelt geweldig dat ze het zo goed hebben gedaan. Ik ben dan ook super blij. Je vindt zelf al dat het goede paarden zijn, maar het moet allemaal maar gebeuren en ze moeten het daar ook wel doen. Dat viel gelukkig allemaal op zijn plek. Ik heb wat ervaring en ik vind het hele goede paarden. Je weet alleen nooit hoe het gejureerd wordt. Als het dan zo goed uitpakt kun je niet anders dan blij zijn.”

Heel onervaren

Voor de vierjarige My Precious was dit pas de derde keer van huis. “Een paar maanden geleden heeft ze de IBOP gelopen. Hiervoor kreeg ze al 88 punten. Daarna hebben we de voorselectie voor de Pavo Cup gereden in Houten. Die wonnen we met 89 punten. En nu kwam dit evenement. Het was een hele happening voor haar. My Precious heeft super fijn gelopen, maar op het moment van overrijden was ze er wel een beetje klaar mee. Toen had ze erg veel spanning, ook omdat haar vriendinnen nog op stal stonden en ze eigenlijk liever daarheen wilde.”

Jeugdig, maar kwaliteitsvol

Kirsten vervolgt haar verhaal: “Voor zo’n onervaren paard, ze wordt pas een half jaar echt gereden, was het natuurlijk ook veel. Donderdag stond ze al de hele dag daar en gisteren werd ze twee keer opgezadeld. Het was pittig voor haar. Philipp (Hess, gastruiter in de finale, red.) is echt een gevoelsruiter dus gelukkig kon hij er goed mee omgaan. My Precious is namelijk heel sensibel en gevoelig. Ze is nog jeugdig, maar heeft veel kwaliteit. Voor nu krijgt ze even vakantie maar ik heb veel zin in de toekomst met haar. Het plan is in het voorjaar WK selecties te gaan rijden. Deze winter hoeft ze even niets. De paarden moeten de tijd krijgen en deze merrie heeft gewoon nog net iets meer tijd nodig. Ze heeft ontzettend veel kwaliteit en daar moet je voorzichtig mee zijn.”


Kirsten Brouwer met My Precious - DigiShots

Meer routine opbouwen

Over de andere merrie vertelt ze: “Lightning Star heeft zich de laatste maanden extra goed ontwikkeld. Het is een goed paard en ze heeft vorig jaar ook een fijne IBOP gelopen. Vorig jaar deed ze het ook goed in de voorselectie van de Pavo Cup. Helaas ging het toen vanwege corona niet door. Dit jaar hebben we meegedaan aan de WK selecties. Het was heel fijn dat we daardoor meer routine op konden bouwen. Zo kon Lightning Star als het ware een beetje in de wedstrijden groeien. Ik vond Lily, zoals ik haar noem, super goed lopen. Ik heb gewoon zitten genieten! Ze was zo fijn en dan is het echt heel leuk paardrijden.”

Eigen paarden

“Natuurlijk gaat het thuis ook fijn, maar je ziet nu dat ze zich steeds verder ontwikkelt en sterker wordt. Ze kreeg een fantastisch mooie tweede plaats achter de hengst Las Vegas. Die is enorm, en Lily komt daar als merrietje van 1.64m maar mooi achter. Daar zijn we super trots op. We hebben beide paarden in eigendom samen met een investeerder. Ze zijn gefokt door Titan Wilaras maar wij hebben zelf de combinatie van Ferguson op de twee moeders gemaakt. Dat maakt het extra bijzonder dat ze nu zo presteren. ”


Philipp Hess op Lightning Star tijdens het overrijden Pavo Cup 2021 © DigiShots - DigiShots    

Lekker rijden

Waar My Precious dus voorlopig vakantie heeft, is voor Lightning Star de vakantie iets korter. “Zij loopt over iets meer dan een week het WK Jonge Dressuurpaarden. Ze mag het nu wel een paar dagen rustig aan doen, maar daarna ga ik haar optrainen en volgende week gaan we vlammen.” Hoe ze verwacht dat het zal gaan? “Ik ga gewoon weer lekker rijden en dan zien we wel. Het moet natuurlijk allemaal maar weer gebeuren. Lily is wel echt een paard waar je op kunt bouwen. Ze is erg stabiel en heeft heel constant gepresteerd. In het lopen wordt ze alleen maar beter: makkelijker, losser en een simpelere aanleuning. Ik heb er dus vooral heel veel zin in!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: DigiShots.nl  

Kirsten Brouwer - Lightning Star
Pavo Cup 2021
© DigiShots