Prijsuitreiking Individuele Grade IV
FEI World Equestrian Games Tryon 2018
© DigiShots
Prijsuitreiking Individuele Grade IV FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots DigiShots

#Tokio | Britt van Golstein Brouwers groom voor het Japanse paralympische team

Algemeen

Woensdag vloog de Brabantse Britt van Golstein Brouwers naar Tokio. Daar verzorgt ze tijdens de Paralympische Spelen de paarden van het Japanse team. Aan Omroep Brabant vertelt ze over haar reis: “Ik heb er heel veel zin in!”.

Advertisement

Via Piet Raijmakers

Britt werkt veel samen met Piet Raijmakers. Hij heeft intensief contact met Japanse paardensporters. De vier paarden die voor Japan uitkomen, komen dan ook van zijn stal. “Via Piet is het balletje gaan rollen en ben ik gevraagd om mee te gaan naar de Paralympische Spelen”, aldus Britt. Een internationaal concours bijwonen als groom is voor haar niet nieuw. “Ik ben al bij verschillende internationale springwedstrijden geweest, en ook toen de pararuiters meededen aan het WK in het Amerikaanse Tryon was ik erbij.”

Blijft een verrassing

Ondanks dat is deze reis naar Tokio wel bijzonder. “Ik vind het zo gaaf om erbij te zijn”, zegt ze. “Het is wel jammer dat het coronavirus wat roet in het eten gooit, want publiek is niet welkom bij het evenement. Het blijft een beetje een verrassing hoe het daar gaat zijn en wat er wel en niet mag, maar ik heb er heel veel zin in.”

Eigen karakter

De paarden zijn op dit moment een week lang in quarantaine in Aken. Daarna vliegen ze naar Tokio. Britt kent de dieren al goed. “Ze hebben allemaal hun eigen karakter en hun eigen trekjes. Sommige paarden zijn heel braaf, anderen hebben wat meer energie, en daar moet je dan iets meer mee uitkijken.” Haar favoriet is Charmander. “Dat is echt een lieverd en heel fijn om mee te werken.”

Het maakt de paardenliefhebster trots om mee te gaan naar Tokio. “Ik ben op de Europese kampioenschappen geweest en de wereldkampioenschappen. Met dit avontuur in Japan voelt het alsof ik alles wat ik heb willen meemaken, ook daadwerkelijk heb bereikt.”

Lees het volledige artikel op de website van Omroep Brabant.

Bron: Omroep Brabant

Foto: DigiShots