Franka Loos - Las Vegas
Pavo Cup 2021
© DigiShots
Franka Loos - Las Vegas Pavo Cup 2021 © DigiShots DigiShots

PAVO Cup vijfjarigen | Topscore en eerste plaats voor Las Vegas

Dressuur

Vandaag worden in Ermelo de finales van de PAVO Cup verreden, inclusief het overrijden door jonge paarden specialist Phillipp Hess. Bij de vijfjarigen was de zege voor Las Vegas met een prachtige score van 94,4. Dit brengt het totaal op 285,2 punten.

Advertisement

Fascinerend paard

Las Vegas (v. Ferdaux) en Franka Loos noteerden in de halve finale al fraai 90,8 punten. In de finale ging deze score nog eens extra omhoog naar maar liefst 94,4. Tijdens het overrijden werd Philipp begeleid door zijn vader Christopher Hess. Hij gaf tijdens de proeven ook commentaar. Over Las Vegas zei hij: “Dit is een fascinerend paard. Hij is heel erg goed en eist alle aandacht op. Las Vegas heeft een natuurlijke aanleg om bergop te gaan.” 

Geweldig gevoel

Ook Philipp is naderhand erg enthousiast over de hengst. “Ik kreeg een geweldig gevoel op dit paard.” Hij vond vooral zijn manier van schakelen fijn. Ook was Las Vegas licht aan de hulpen en zit hij volgens de ruiter super. Philipp wilde hem eigenlijk een elf geven voor het overrijden, maar aangezien dat niet kan werd het een tien.

Energiek en krachtig

Kirsten Brouwer won eerder vandaag al de vierjarigen rubriek met My Precious (v. Ferguson). Nu werd ze met Lightning Star RR (v. Ferguson) tweede. In de halve finale reden ze 88 punten bij elkaar. De finale werd beloond met 92,4. Christopher en Philipp zagen vooral dat ze energiek en krachtig was. Daarnaast heeft ze volgens de heren veel potentie voor verzamelen. Philipp: “De merrie is heet, maar niet schrikkerig. Ze geeft een heel goed gevoel.”

Zeer goede balans

Nog een Ferguson-nakomeling in de top drie en wel Lord Platinum. Onder Curro Benitez Sanchez noteerde hij 87,8 in de halve finale. Vandaag kwam de score uit op 88,2. Lord Platinum was volgens Christopher Hess hét voorbeeld van een happy athlete. Daarnaast beschikt hij over een zeer goede balans. 

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag/ KWPN

Foto: Digishots