Afbeelding

PAVO Cup vierjarigen | My Precious en Kirsten Brouwer voor Mc Laren en Dinja van Liere

Dressuur

In Ermelo wordt vandaag de finale van de PAVO Cup verreden, inclusief het overrijden door de jonge paarden specialist Philipp Hess. Bij de vierjarigen kwam de merrie My Precious (v. Ferguson) op kop, onder amazone Kirsten Brouwer. Zij noteerden een totaal van 275,2 punten. Met een minimaal verschil eindigde de hengst Mc Laren met Dinja van Liere als tweede met 275. De merrie Mayflower en Lisanne der Nederlanden werden derde met 265,4 punten.

Advertisement

Op kop gebleven

Kirsten reed My Precious in de halve finale al naar de koppositie met 90,2 punten. In de finale bleef ze op kop met 90 punten. De stap werd beloond met maar liefst 9,6 en de ruime galop kreeg een 9,0, net als de harmonie. Philip Hess gaf voor het overrijden een 9,5. Daarmee was de zege nipt binnen.

Tien voor overrijden

Mc Laren (v. Morricone) eindigde na de halve finale en de finale op plaats drie, maar steeg in de einduitslag een plaats, omdat het overrijden met de ultieme tien beloond werd. Mayflower en Lisanne gingen als tweede naar het overrijden. Na de 9,0 die Phillip Hess gaf voor het overrijden, eindigde de merrie uiteindelijk als derde.

Bekijk hier alle uitslagen. 

Bron: De Hoefslag/ KWPN

Foto: Digishots