Von Bredow-Werndl Jessica, GER, TSF Dalera BB, 139
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Stefan Lafrentz
24/07/2021
Von Bredow-Werndl Jessica, GER, TSF Dalera BB, 139 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Stefan Lafrentz 24/07/2021 Foto: Stefan Lafrentz | Hippofoto.be

Jessica von Bredow-Werndl nieuwe nummer één op FEI wereldranglijst

Dressuur

Jessica von Bredow-Werndl is de nummer 1 van de wereld samen met haar TSF Dalera BB. De Olympisch kampioene bereikt voor het eerst in haar carrière een topklassering op de FEI wereldranglijst.

Advertisement

Wereldranglijst

Jessica en de 14-jarige Trakehner-merrie klommen naar de eerste plaats, terwijl de Duitse zilveren Olympische Isabell Werth met Bella Rose zakten naar plek elf. Ze stonden 26 maanden op nummer één. De wijzigingen werden niet van tevoren aangekondigd, maar de laatste ranglijsten geven aan dat de “bevriezing” die sinds april 2019 van kracht was vanwege het coronavirus, is bijgewerkt. 

Werth

Isabell en Weihegold OLD, de voormalig nummer één van de wereld en drievoudig wereldbekerkampioen, staan nu op plek twee in de laatste ranglijst. Ze staat op de vijfde plek met Emilio en op de achtste plek met DSP Quantaz.

Dufour en Dujardin

De Deense Cathrine Dufour en de vos Bohemian klommen naar de derde plek, de hoogste plek ooit voor het duo. Charlotte Dujardin en Mount St. John Freestyle stegen ook twee plaatsen, ze staan nu op de vierde plaats, terwijl Gio als zesde eindigde.

Gal

Jessica en Zaïre-E stegen naar de zevende plaats, terwijl Edward Gal en GLOCK’s Total US naar de nummer 9 opschoven. Het is de eerste keer dat de combinatie in de top tien staat. 

Bekijk hier de wereldranglijst.

Bron: Dressage-News

Foto: Stefan Lafrentz | Hippofoto.be