Emmelie Scholtens - Desperado
FEI European Championships 2019
© DigiShots
Emmelie Scholtens - Desperado FEI European Championships 2019 © DigiShots Foto: Digishots

Emmelie Scholtens nadert top tien FEI wereldranglijst

Dressuur
Advertisement
Er is alweer een maand voorbij en het is dus ook tijd voor een nieuwe FEI wereldranglijst om de nieuwe maand mee te beginnen. De top drie is deze periode onveranderd gebleven. Isabell Werth neemt de eerste twee topposities nog altijd in beslag met haar toppaarden Bella Rose 2 en Weihegold OLD. De derde plaats op de wereldranglijst voor dressuurruiters is voor Werths team- en landgenoot Dorothee Schneider en Showtime, waarmee ze individueel zilver won tijdens de Europese kampioenschappen in Rotterdam.

Charlotte Dujardin

Charlotte Dujardin heeft met Mount St. John Freestyle een sprong gemaakt van de zesde naar de vierde plaats. Dit na de twee succesvolle wereldbekerwedstrijden die de combinatie afgelopen periode verreden heeft. Dujardin heeft hiermee Jessica von Bredow-Werndl en Dalera BB van hun plek gestoten. Hierop zakte Catherine Dufour van de vijfde naar een zesde plek op de ranglijst.

Team NL

Emmelie Scholtens baant zich een weg richting de top tien van de FEI-wereldranglijst. De amazone en de hengst Desperado N.O.P. stegen deze maand van de negentiende, naar vijftiende plek. Hans Peter Minderhoud en Glock's Dream Boy N.O.P. namen de plek van Scholtens in. De combinatie steeg van de 21ste naar negentiende plek.

Edward Gal

Edward Gal heeft met Glock's Zonik N.O.P. de meeste vooruitgang geboekt. Vanaf de 157ste plek zijn Gal en de zwarte hengst de top twintig binnengereden. Ook Anne Meulendijks en Avanti N.O.P. worden deze maand verwelkomt in de top dertig. De combinatie staat op de 29ste plaats. Een plek onder Edward Gal die de 28ste plaats in beslag heeft genomen. Bekijk de hele wereldranglijst hier  Bron: FEI Foto: Digishots