Europees kampioenschap: Dorothee Schneider aan de leiding na eerste dressuurdag

Europees kampioenschap: Dorothee Schneider aan de leiding na eerste dressuurdag

Jessica von Bredow-Werndl
Jessica von Bredow Werndl - TSF Dalera BB FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

Dorothee Schneider gaat na de eerste dressuurdag op het Europees Kampioenschap in Rotterdam aan de leiding. De Duitse amazone noteerde in de Grand Prix van de landenwedstrijd de eerste score boven de 80 procent.

De Duitse amazone was uiteraard gebrand op een score hoger dan 80 procent en kon zich daarom geen fouten veroorloven.  Haar Showtime FRH was soms in de aanleuning iets onrustig en de behouden gereden wissels leverden dan ook geen topscores op.

Daarnaast duikelt haar zoon van Sandro Hit in de eerste piaffe wat voorover, maar verder maakt de combinatie geen (grote) fouten meer.  Dat resulteert in een score van 80,233 procent en de voorlopig eerste plek op de eerste dressuurdag van het EK.

Jessica von Bredow-Werndl

Een eveneens Duitse combinatie noteerde de hoogste score in de ochtend. Jessica von Bredow-Werndl reed haar TSF Dalra BB naar een score van 76.896 procent. Die prestatie wordt pas in de namiddag door haar teamgenote verbeterd. De prestatie van de Duitse amazones zorgt voor een onbedreigde koppositie in het tussenklassement van de landenwedstrijd.

Nederlandse combinaties

Anne Meulendijks kwam met MDH Avanti N.O.P. (v United) als eerste Nederlandse combinatie in de baan. De amazone begon haar proef op safe maar gaandeweg sluipen er toch wat fouten in. De piaffe zijn niet uit het boekje en ook in de wissels om de twee en om de pas zitten fouten. De pirouettes zijn daarentegen weer prima. De score komt uit op 71,801 procent en een voorlopig zevende plek.

Zie ook: Anne Meulendijks na eerste EK-proef: ‘Ik had al mijn geluksarmbandjes om!’ 

Laatste combinatie

Hans Peter Minderhoud en Glock’s Dream Boy N.O.P. (v Vivaldi) kwamen als laatste combinatie van de eerste dressuurdag in de ring. Behalve in het achterwaarts gaan, waarin Minderhoud herhaaldelijk uit moest leggen wat de bedoeling was, maakte de combinatie geen fouten.

De score van 75,295 procent was goed voor de voorlopig vijfde plaats.

Groot Brittannië

Charlotte Fry en Dark Legend (v Zucchero) zetten een mooie foutloze proef neer voor Groot Brittannië, die door de jury wordt beloond met 74,317 procent. Het Britse team staat in het tussenklassement tweede.

Edward Gal en Emmelie Scholtens komen op dinsdag, de tweede dag van de landenwedstrijd dressuur, aan de start. Nederland staat in de tussenstand van de landenwedstrijd voorlopig vierde, achter Duitsland, Groot Brittannië en Zweden.

Klik hier voor de live-uitslagen en de tussenstand.

Je kunt het EK live volgen via tv.fei.org

Hier vind je het complete programma van het Europees Kampioenschap in Rotterdam met alle startlijsten en resultaten.

Bron: Hoefslag

Foto: Digishots

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties