Dujardin Charlotte, GBR, Gio, 133
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
25/07/2021
Dujardin Charlotte, GBR, Gio, 133 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 25/07/2021 Dirk Caremans

Grote veranderingen in wereldranglijst

Dressuur

Charlotte Dujardin en Gio schoten 100 plaatsen omhoog, en staan nu op de negende plaats in de wereldranglijst. Edward Gal en GLOCK’s Total US gingen van plek 592 naar de 13e plek. Isabell Werth en Bella Rose blijven de onverslaanbare nummer 1 in de ranglijst. De ranking is opgemaakt na de Olympische Spelen. 

Advertisement

Grote stijgers

Andere belangrijke veranderingen waren onder meer de zilveren medaille van het Amerikaanse team waardoor Sabine Schut-Kery van plek 52 naar 22 gaat. Carl Hester uit Groot-Brittannië met En Vogue gaan van 234 naar plek 27. Nanna Skodberg Merrald en Blue Hors Zack stijgen van plek 263 naar de 36e plek. 

Duitse combinaties aan kop

Dorothee Schneider en Showtime FRH, de derde teamcombinatie van Duitsland, schoven op naar de derde plek, voor Isabell en Weihegold OLD. De Deense Cathrine Dufour met Bohemian schoof één plaats op naar nummer vijf terwijl Cassidy een plek verloor en nu achtste staat. Charlotte Dujardin en Mount St. John Freestyle werden zesde, een plek lager dan de vorige ranking. Steffen Peters en Suppenkasper klommen vier plaatsen naar de 17e plaats om de Amerikaan te worden. Terwijl Adrienne Lyle en Salvino drie plaatsen zakte naar de 18e plek.

Bron: Dressage-News

Foto: Digishots