Groom Lianne van der Horst met Alphaville N.O.P. en Frank Hosmar, bondscoach Joyce Heuitink, groom Chantal van Luttervelt met Findsley N.O.P en Rixt van der Horst, Webron N.O.P met groom Danielle van Vilsteren en Maud de Reu, Demantur RS2 N.O.P. met groom Kathleen van Winden en Sanne Voets.
Groom Lianne van der Horst met Alphaville N.O.P. en Frank Hosmar, bondscoach Joyce Heuitink, groom Chantal van Luttervelt met Findsley N.O.P en Rixt van der Horst, Webron N.O.P met groom Danielle van Vilsteren en Maud de Reu, Demantur RS2 N.O.P. met groom Kathleen van Winden en Sanne Voets.

#Tokio | Dagboek Maud (3): “Fit door de keuring. Het gaat beginnen!”

Dressuur

Maud de Reu (22) en de 18-jarige ruin Webron N.O.P. (v. Sir Sinclair) maken deel uit van het Paralympische team van TeamNL onder leiding van bondscoach Joyce Heuitink. Voor De Hoefslag houdt ze een dagboek bij met al haar belevenissen in Tokio. 

Advertisement

Kaartspelletje

“Gisteren heb ik m’n mams geknuffeld. Ik ben heel blij dat ze er is! Onder het genot van een kaartspelletje keken we ’s avonds op ons appartement/kamer via de telefoon met zijn viertjes naar flarden van de opening, die door de Corona niet live te volgen is.”

Vet check

“Eerlijk gezegd hebben we hem niet afgekeken, want we moesten vanmorgen al weer vroeg op! De vet check wachtte op ons. Heel fijn dat alle paarden er super doorheen zijn gekomen! Je kon wel merken dat het een heel stuk warmer was nu in de zon de teller stond op 38,5 graden. Zojuist hebben we ook de laatste familiarisation gehad, het baan verkennen in de hoofdring. We hadden voor deze keer afgesproken dat we allemaal 5 minuutjes alleen in de ring kregen om ook even zoals in de proef wat lijnen te kunnen rijden. Webron liep onwijs fijn! Het was ook ’s avonds wel behoorlijk warm vandaag in vergelijking met de afgelopen dagen. We reden nu natuurlijk ook wel wat eerder, rond vijf uur in plaats van om acht uur. Dat verschil is goed te merken, maar het was eigenlijk wel fijn om even die hitte extra te ervaren. En het was te merken dat zowel ikzelf als Webron dat eigenlijk heel goed konden hebben.”

Maud de Reu, Webron en Danielle van Vilsteren

Normaalwaardes

“Er staan hier stewards langs de kant met een thermograaf. Zij houden de temperatuur van de paarden in de gaten. Naast dat we dat natuurlijk ook zelf met een thermometer doen, is die informatie heel zinvol. Webron bleef erg goed in de ‘normaal waardes voor inspanning’ en na het trainen koelde hij weer snel en goed af in de koeltent. We kregen een mooi compliment van de steward. Super fijn! Ik ben zo trots op Webron en ons team!”

Starttijden

“Over lijnen rijden in de ring gesproken, de startlijsten zijn bekend. Als dat het niet héél echt maakt! Ik rijd vrijdag als één na laatste om 21:40 uur lokale tijd, dus dat is 14:40 uur Nederlandse tijd bij jullie. Morgen is de eerste wedstrijddag en starten Sanne en Frank. Spannend dus! Weby en ik en Rixt en Findsley doen morgen nog een lichte training om vrijdag zo fit mogelijk aan de start te komen. Vandaag was het warm. Maar morgen gaan Sanne en Frank ons waarschijnlijk nòg ietsje warmer maken. We hebben er zin in!”

Starttijden

Individuele test donderdag 26 augustus en vrijdag 27 augustus
Do 26 aug 12:13u: Individual Test Sanne Voets Demantur Grade IV
Do 26 aug 14.53u: Individual Test Frank Hosmar en Alphaville Grade V

Vr 27 aug 12.30u: Individual Test Rixt van der Horst en Findsley N.O.P.
Vr 27 aug 14.40u: Individual Test Maud de Reu Webron N.O.P., beide Grade III.

De wedstrijden zijn goed is live te volgen via de volgende links 

Livestream: https://www.paralympic.org/...

Livescoring: https://olympics.com/.../paralympic-schedule-and-results...

Bron: De Hoefslag

Afbeelding