Maud de Reu en Danielle van Vilsteren
Maud de Reu en Danielle van Vilsteren

Paralympische Spelen | Dagboek Maud (1): “Tokio here we come”

Dressuur

Maud de Reu (22) en de 18-jarige ruin Webron N.O.P. (v. Sir Sinclair), van eigenaar Boris Braam uit Kranenburg, maken deel uit van het Paralympische team van TeamNL, onder leiding van bondscoach Joyce Heuitink. Maud houdt voor De Hoefslag een dagboek bij met haar belevenissen richting en in Tokio.

Advertisement

Grote droom

“Vroeger als klein meisje was het al mijn grote droom om ooit op de Paralympische spelen te mogen rijden. En nu gaat dat werkelijkheid worden! Ik kan het nog steeds niet helemaal bevatten.
En dat ik dit mag gaan doen met mijn aller beste maatje aan mijn zijde, dat is echt een droom die uitkomt!! Dankjewel Webron for making my dreams come true!”

Niet makkelijke selectie

“Het was nog niet zo heel makkelijk, deze selectie. Nederland heeft zulke goede para-ruiters. Als ik nu op ons seizoen terugkijk, denk ik, Quatar heeft ons al heel goed gedaan in februari. Toen vlogen we voor het eerst en reden we in een airco-hal. Toen hebben we het reizen en de warmte al kunnen oefenen. Thuis hebben we deze zomer het acclimatiseren een beetje kunnen oefenen met koelen, de hartslagmeter en het verzamelen van info over Webron’s gebruikelijke temperatuur.”

Super team

“Deze weg naar Tokio heb ik natuurlijk niet alleen afgelegd, maar samen met mijn team van helpers en sponsoren waar ik enorm blij mee ben. Ik heb me dankzij geld van het KNHS talententeam mij mentaal kunnen voorbereiden met sportpsycholoog Rico Schuijers. Ik heb tenslotte nog nooit een internationaal kampioenschap gereden. Natuurlijk al wel veel internationale wedstrijden, maar dat is toch anders dan een WK of EK, laat staan de Paralympics. Ellen-Door Menalda van Schouwenbrug, onze fysio/ostheopaat, heeft een heel groot aandeel gehad in zowel Webron als mijzelf in topvorm krijgen. Dat geldt ook voor onze vaste hoefsmid Johan Veurink, zadelmaakster Heleen Klumper en Custom zadels, Roelofsen Horse trucks, Lamantia couture Nederland, Superhorse, Rapide Nederland, bitfitting4horses. En natuurlijk voor trainster Danielle van Vilsteren, nog steeds aan mijn zijde. Teamwork makes the dream work!”

Alles werd echt

“Toen we de teamkleding konden ophalen op Papendal, werd alles meteen wel heel echt. We hebben een fijn team met al veel ervaring dus ik kan met al mijn vragen bij ze terecht. Ook de ervaringen van onze eerdere Olympische ruiters helpen mee. Ik heb al veel filmpjes en sfeer impressies kunnen zien via social media kanalen. Bij de quarantaine in Aken ging het teamwork verder. De focus kwam al dichter bij! Sanne Voets stelde mijn muziek samen voor bij de teamtest, voor het geval dat. Het bleef veel geregel, dat wel. Neus swabs voor Webron. Zelf reisden we af en toe naar Sittard op een neer voor een covid-test. Vandaag komt mijn moeder naar Aken. Ze neemt de zorg voor Webron voor een dag over en zet hem morgen op het vliegtuig in Luik, een rechtstreekse vlucht. Ik ga zo mijn kast schoonmaken en opnieuw inpakken en een voor nachtje naar huis. Wij vliegen morgenochtend 18 augustus rechtstreeks vanaf Schiphol. Mijn moeder volgt 23 augustus, samen met Annelies Hosmar en Lisa Scherpenzeel. Zij horen ook bij onze crew. We zien elkaar in Tokio. We hebben er zin in! Tokio here we come!”

Bron: De Hoefslag

Foto: Maud de Reu