Houtzager Marc, NED, Dante, 371
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
06/08/2021
Houtzager Marc, NED, Dante, 371 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 06/08/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Dagboek Marc (3): “Gelukkig door naar de finale”

Algemeen

Marc Houtzager en de 13-jarige merrie Sterrehof’s Dante N.O.P. maken deel uit van het Olympische springteam van TeamNL onder leiding van bondscoach Rob Ehrens. Vandaag reden zij de kwalificatie voor de landenwedstrijd springen. Gelukkig met succes, want ze mogen als negende land, van de tien, door naar de finale. Marc houdt voor de lezers van De Hoefslag een dagboek bij in Tokio.

Advertisement

Plan gemaakt

“Gisteren kwam Dante uiteraard probleemloos door de keuring. Ze is gewoon goed te pas. Toen einde middag vandaag parcours lopen. Het parcours is goed te doen dachten wij. Technisch, maar goed naar voren gebouwd. We hebben met elkaar met Rob een goed plan gemaakt. Zo’n laatste lijn, dat noemen we in een progressief springparcours altijd de joker-lijn: het is daar alles of niets. Nu was het natuurlijk alles, een verplichte lijn waarbij je moet proberen om er goed doorheen te komen. Na de eerste helft merkten we al dat er veel tijdfouten werden gemaakt, maar het hoort bij je plan om je daar niets van aan te trekken. Toen eerst Willem natuurlijk. Hij baalde als een stekker van zijn fouten. Als land stonden we na alle eerste ruiters op plaats 15.”

Naar plek elf

“Dante was in de ring fijn aan het springen; relaxt en gretig op een goede manier. In die laatste ‘joker- lijn’ liepen we tegen een springfout en een tijdfout aan. Toen gingen we als land van 15 naar plaats elf en de beste tien landen mogen door naar de finale…Dat werd nog even spannend. Alle druk weer op Maikel! Beauville had waarschijnlijk de barrage van eergisteren nog een beetje in zijn hoofd, maar gelukkig kon hij zich 8 strafpunten en een tijdfout permitteren en was zijn score voldoende om ons op plaats negen te laten belanden. Pfff, gekwalificeerd voor de finale van de landenwedstrijd morgen! En dan beginnen we in de nieuwe formule weer met een schone lei.”

Combinatie wissel

“Rob heeft het plan voor morgen, samen met ons, een beetje herzien. Willem en Zypria zijn vervangen door Harrie Smolders en Bingo du Parc. Ik start als eerste, Harrie als tweede en Maikel weer als derde. Ik kan niet meer dan tevreden zijn over vandaag. Liever had ik die fout in die laatste dubbel ook niet gehad natuurlijk, maar ik had een perfecte ronde. Ik zou er een tweede keer niet anders naar toe rijden. Ons plan voor morgen: drie nul-rondjes natuurlijk, zoals altijd…”

Bron: De Hoefslag

Foto: Hippofoto.be