Greve Willem, NED, Zypria S, 370
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
06/08/2021
Greve Willem, NED, Zypria S, 370 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 06/08/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Willem Greve na 13 strafpunten: “Ik ben er ziek van”

Springen

Willem Greve kwam vandaag als eerste Nederlander aan de start in de kwalificatie voor de landenwedstrijd springen, van zaterdag. Hij begon sterk aan zijn ronde met Zypria S (v. Canturo), maar moest in de loop van het parcours 13 springfouten incasseren. Onze verslaggever ter plaatse, Robert Hüsken, sprak hem na afloop.

Advertisement

Zwaar teleurgesteld

“Het is in één woord k... Ik ben zwaar teleurgesteld en ik vind het zo klote voor de jongens (Marc en Maikel red.). Ik hoop dat zij het nog goed kunnen maken en dat we er nog bij zitten morgen. Dat is het jammere van dit systeem, dat je geen wegstreep resultaat meer hebt, maar het had ook gewoon niet mogen gebeuren, die fouten”, vertelt hij aangedaan.

Niet verwacht

“Ze begon heel sterk. Toen kregen we de fout op de oxer na de muur en het leek of ze het een beetje opgaf. De laatste lijn was het plan om vijf galopsprongen te rijden, maar ik voelde dat haar kracht iets wegvloeide, dus ik reed hem op zes. Toen tikte ze de achterste paal van de oxer er af. Het parcours is heel goed gebouwd en goed te rijden. Het is heel technisch, dus je moet wel een plan hebben en dat hadden we. Ik had die fouten niet verwacht. Het had niet mogen gebeuren. Daarom doe je niet al die moeite om op de Olympische Spelen te rijden. Het kan een mooie sport zijn, maar vandaag even niet voor mij. Ik ben er ziek van”, besluit hij teleurgesteld.

Bron: De Hoefslag

Foto: Hippofoto.be