Ehrens Rob, NED, Van Der Vleuten Maikel, NED, Van Der Vleuten Eric, NED
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
04/08/2021
Ehrens Rob, NED, Van Der Vleuten Maikel, NED, Van Der Vleuten Eric, NED Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 04/08/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Eric van der Vleuten na brons Maikel: “Ik drink nooit bier, maar nu smaakt hij goed”

Springen

Maikel van der Vleuten leverde een top prestatie door de individuele bronzen medaille te winnen in Tokio. Zijn vader, Eric, was er bij en was in tranen. Onze verslaggever ter plaatse, Robert Hüsken, sprak hem na de medaille ceremonie.

Advertisement

Niveau abnormaal

“Daar doe je het toch voor. We hadden nog geen individuele medaille op een groot kampioenschap. Brons is super natuurlijk. Het niveau is echt abnormaal hoog. Die twee die voor hem staan zijn de beste paarden en de beste ruiters. Echt geweldig!”, aldus Eric.

Andere koek

“Vanmorgen met parcours lopen zag ik al dat het een hele andere koek was dan gisteren. Op het voorterrein hebben we het bewust simpel gehouden om het vertrouwen te houden. Hij is zo scherp en heeft een mega instelling. Hij wil geen fout maken, dus dat vertrouwen moet je erin houden. Ik zag dat de anderen heel snel waren én foutloos. Ik zei tegen Maikel dat hij er voor moest gaan. Hij had niks te verliezen. Hoe vaak rij je nou een barrage op de Olympische Spelen? Gewoon gaan! En dat deed hij! Ik drink nooit bier, maar nu smaakt het goed”, lacht hij.

Bron: De Hoefslag

Foto: Dirk Caremans Hippofoto.be