Smolders Harrie, NED, Bingo Du Parc, 372
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
01/08/2021
Smolders Harrie, NED, Bingo Du Parc, 372 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 01/08/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Combinatie wissel: Harrie Smolders start in plaats van Willem Greve

Algemeen

Maikel kwam als laatste Nederlander aan de start in de kwalificatie voor de landenwedstrijd van zaterdag. De Nederlanders eindigden op de negende plaats en de tien beste landen gaan door. Vlak na afloop maakte bondscoach Rob Ehrens bekend dat hij morgen met een ander team dan vandaag aan de start komt.

Advertisement

Welzijn

“We hebben als team de keuze gemaakt om Harrie Smolders te laten rijden in plaats van Willem Greve. De merrie van Willem sprong vandaag niet meer zo fit en dan moet je denken aan het welzijn van zo’n paard. Het was een moeilijke keuze, want Harrie zijn paard springt morgen pas zijn eerste wedstrijd hier. Aan de andere kan is Harrie enorm ervaren. We moeten dealen met wat we hebben”, aldus Rob Ehrens.

Spannend

“Het was wel heel spannend vandaag. We begonnen met Willem met 13 strafpunten en dan ziet het spelletje er ineens heel anders uit. Marc reed een sterke ronde en Dante sprong op de goede wijze. Maikel had in de individuele strijd alles al gegeven en daar een barrage gereden zo hard als hij kon. Maar goed uiteindelijk zitten we bij de beste tien. Het liefste heb je natuurlijk dat iedereen nul-rondjes rijdt vandaag, want dan zit je in de flow en die miste ik nu.”

Blijven knokken

“We blijven morgen knokken. Opgeven staat niet in mijn boekje. We staan nu negende, maar in onze sport kan van alles gebeuren. We zullen het mee maken.”

Bron: De Hoefslag

Foto: Hippofoto.be