Maud de Reu en Danielle van Vilsteren
Maud de Reu en Danielle van Vilsteren

#Tokio | Dagboek Maud (2): ‘In het zadel van fitte Webron’

Dressuur

Maud de Reu (22) en de 18-jarige ruin Webron N.O.P. (v. Sir Sinclair) van eigenaar Boris Braam  maken deel uit van het Paralympische team van TeamNL onder leiding van bondscoach Joyce Heuitink. Voor De Hoefslag houdt ze een dagboek bij van haar belevenissen in Tokio.

Advertisement

Rustig aan

“Vrijdagavond hebben we even gereden, lekker beetje losrijden en rustig aan. De paarden waren allemaal heel fit! Webron had er onwijs veel zin in en was lekker los en vrolijk, dus heel fijn! Ik had alles wel gevolgd op insta en socials tijdens de Olympische Spelen, maar wat is alles hier super mooi! ‘s Middags tussen 11 en 15 uur hebben de paarden ook een siësta. Dan gaat het licht op stal zelfs even uit en staan ze allemaal lekker even te slapen. Overal is aan gedacht hier! Ik heb nog niet alles gezien, maar dat komt komende dagen nog wel, denk ik.”


Fit en vrolijk

“Zaterdagavond ging het rijden weer heel fijn. Weby is super fit en vrolijk, gewoon heel blij mee! En vandaag mochten we dan even in de hoofdbaan stappen. Die was echt onwijs mooi!! Alles is prachtig afgewerkt, net zoals de rest hier. Ik had natuurlijk al wat op tv gezien, maar in het echt is het nog veel mooier. Het was best druk, dus ik ben er niet zo lang in geweest. Morgen hebben we het echte baan verkennen, maar het was fijn om Weby er nu vast een rondje te kunnen stappen en het allemaal even rustig te bekijken. Het weer is tot nu toe erg goed te doen, ‘s Middags is het wel echt warm, maar als de zon onder is, is het wel lekker. Vrijdagavond tijdens mijn eerste rijden waaide het ook behoorlijk, ik dacht bijna, oei ik trek een vestje aan haha.”


Donderdag

“Woensdag is de veterinaire keuring. Donderdag begint de wedstrijd dan met de individuele proef voor Grade II, IV en V tussen 15.00 – 22.35 hier in Tokio, jullie tijd 08.00 – 13.35 uur. Dan kan ik dus naar Sanne en Frank kijken. Ik start in Grade III, op vrijdag mag ik zelf, maar eerst nog een paar dagen verder wennen, trainen en de keuring natuurlijk. We zijn nu nog even in de afwachting van. We hebben het heel gezellig met elkaar en er hangt een goede sfeer en ik kijk mijn ogen uit. Alles is zo mooi en zo groot! Heel gaaf om dit nu allemaal echt te mogen zien en meemaken...”

Bron: De Hoefslag

Maud de Reu en Danielle van Vilsteren
De ring