Afbeelding

#Tokio | Para-paarden veilig op stal in Tokio

Algemeen

Voor ons gisteravond iets na 19.00 uur, voor Tokio zeven uur later, dus iets na 02.00 uur vanmorgen, zijn de paarden van de ruiters voor de Paralympische Spelen veilig aangekomen op Haneda International Airport. De vliegreis van elf uur vanuit Luik verliep probleemloos, vertelde teamveterinair Wim van Dijck. Bij de aankomst was het allemaal efficiënt geregeld. De vrachtwagens stonden klaar om de paarden naar het Baji Koen Equestrian Park te brengen.

Advertisement


VerNederlandst

Daar hadden de vooruit gevlogen grooms de stallen al in gereedheid gebracht en geheel ‘verNederlandst’. Trainster en zorg- en toeverlaat Danielle van Vilsteren had zelfs de meegenomen Nederlandse vlag met steunbetuigingen van Webron’s stal Herenbrink op de box van Webron bevestigd. Vanmorgen rond een uur of acht landde ook het vliegtuig met de ruiters. Na de, zoals bekend, tijdrovende plichtplegingen op de luchthaven keek de ploeg hun ogen uit toen ze in het Olympisch dorp waren. Even wat eten, de keuze was reuze en toen met de bus naar de paarden.
Morgen kan voor iedereen nu, na alle voorbereidingen, het echte instellen op daadwerkelijke temperatuur en omgeving pas echt goed beginnen. Even te paard!


Programma wedstrijden

De eerste wedstrijd is op donderdag 26 augustus, de individuele test voor Grade II, IV en V tussen 15.00 – 22.35 in Tokio, onze tijd 08.00 – 13.35 uur.
De Individuele test voor Grade I en III vindt de volgende plaats op vrijdag 27 augustus, zelfde tijden.
Op zondag 29 augustus wordt de teamtest gereden van 18.00 – 20.45 uur Tokio-tijd, onze tijd 11.00-13.45 uur.
Op maandag 31 augustus is de Kür op muziek in alle grades tussen 15.00 – 22.15 uur Tokiotijd (08.00 15.15 uur onze tijd).

Kijken

De NOS NPO1 zendt samenvattingen uit. Of er ergens live-stream te volgen is, is op dit moment nog niet duidelijk. Net als bij de Olympische Spelen is er ook bij de Paralympische Spelen geen publiek toegestaan. Daarmee is ook de bijzonderheid van Spelen om atleten te ontmoeten van andere sporten zeer beperkt.

Volg het nieuws op onze website. Binnenkort onder andere een nieuw dagboek van deelnemer Maud de Reu!

Bron: De Hoefslag

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding