Boonzaaijer Janneke, NED, Champ de Tailleur, 252
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
29/07/2021
Boonzaaijer Janneke, NED, Champ de Tailleur, 252 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 29/07/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Dagboek Janneke (2): “En nu verder shinen!”

Algemeen

De dressuurruiters zijn uitgezwaaid in Tokio en de veterinaire keuring voor de eventing paarden is achter de rug. Zowel Champ de Tailleur van Janneke Boonzaaijer als The Quizmaster van Merel Blom zijn ‘fit to compete’. Het volgende Olympische paardensport-onderdeel eventing kan beginnen! Voor de verschillende disciplines houden ruiters voor de lezers van De Hoefslag een dagboek bij met al hun ervaringen. Voor de eventing is dit Janneke Boonzaaijer, die individueel deelneemt met ACSI Champ de Tailleur.

Advertisement

Topfit

“Champ de Tailleur en ik hebben zo’n zin om te shinen! Vanochtend bij de keuring al. Het ging geweldig. Gewoon vanzelfsprekend, nul stress voor andere paarden en gemakkelijk braaf meelopen. Veel paarden zijn een beetje bang voor de batterij fotografen aan het eind van het pad, Champ niet hoor. Hij deed alles keurig. En mijn vriend is topfit. Gisteren heb ik nog een familiarization gehad in de dressuurring, met Imke Schellekens als hulptrainer. We waren al een keer eerder in de week in de hoofdring geweest. Wauw, wat was dat gaaf zeg om daar binnen te rijden. Champie is zo’n mega krack. Hij dacht bij het de piste binnenkomen even van ‘wauw wat is dit allemaal’, net als ikzelf haha.”

Nieuwe Olympische proef

“Toen zei ik tegen mezelf ‘rijden Jans’ en Champ maakte gewoon helemaal geen spanning, zo fijn. We hebben een nieuwe Olympische dressuurproef die morgen voor de allereerste keer gereden zal worden, minder dan 4 minuten lang, of beter gezegd kort. De proef is prima, maar het is wel echt zo voorbij, dus alles moet wel meteen kloppen! Jammer wel dat Imke vandaag terugreist. Maar we hebben alles heel goed doorgesproken. Ik heb alle vertrouwen… Merel rijdt zaterdagmorgen dressuur. Daarna worden de paarden opgeladen en vervoerd naar het Sea Forest Park voor een nachtje daar, tot de cross op zondag 1 augustus zal beginnen.”


Boonzaaijer Janneke, NED, Champ de Tailleur, 252 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 26/07/2021 - Dirk Caremans

Eerste gevoel

“De cross hebben we eerder in de week met z’n vieren verkend, met Merel, bondscoach Andrew Heffernan en dierenarts Leendert Jan Hofland. De eerste indruk is voor mij altijd het belangrijkste. In het hoofdstadion was het super, de cross was vervolgens echt mega gaaf! De cross is overzichtelijk en fair gebouwd. Er zijn de nodige mooie uitdagingen. De cross is zoals bekend ingekort. Dat betekent net als bij de dressuur nu wel een intense route en veel achter elkaar. Maar dat gaat wel goed komen, denk ik! Zo dachten we er alle vier over. Kortom, mijn eerste gevoel was goed in het hoofdstadion en goed bij het verkennen van de cross. En vandaag bij de keuring.”

Positieve ervaringen

“Ik heb nog steeds alleen maar geluk. Ik ben hier in Tokio ongeveer de hele dag lekker bij Champie op stal. Tot nu toe heb ik een opstapeling van alleen maar positieve ervaringen. Als ik deze dressuurstarttijd van morgenavond 19.44 uur (Japanse tijd red.) had mogen kiezen, had ik deze blind genomen. Het is positief op positief. Behalve bij mijn corona-testen gelukkig, haha. Op naar morgen. Dan gaan we nog verder shinen! Mega zin in!”

Bekijk hier alle startlijsten en uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto: Dirk Caremans Hippofoto.be

Boonzaaijer Janneke, NED, Champ de Tailleur, 252
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
26/07/2021